Wednesday, 31 October 2012

#8 Wordless Wednesday

Assalamualaikum.


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Fattawakkal a'allah^^

Monday, 29 October 2012

Daging oh daging~

Assalamualaikum.

Masih dalam mood raya haji. Hehe even dah balik ke kampus, kepala hotak masih lagi di kampung. Cuti yang singkat. Okey, sebut pasal raya haji or raya korban or aidiladha takde menda lain yang berlegar dalam kepala hotak aku. Pergi haji dan semelih lembu, kobau atau kambin. Haha betapa napsu makan aku terlalu buas. Err-,-

Yela, kenduri bercambah bagai cendawan tumbuh selepas hujan. Semua berlauk daging. Takde ikan atau ayam. Siriyes. Hehe. Tapi takpe. Aku suka daging. *Heaven bila makan~

Btw, tadi baru balik dari kampus. Ada juga kenduri korban. Makan lagi. Sup daging. Awesome~
Pastu dapat pulak daging korban. Alhamdulillah. Rezeki yoww~
Balik rumah buat masakan feveret family aku. Daging masak hitam kicap. Err apatah nama sebenar. Aku main letak je.

Sila terliur.




Memang my feveret. Abaikan pinggan belemoissst. Hehuu~
Makan semua, lupa diet sekejap. Yela tuh ಠ▃ಠ
Okey, lepas abis ni semua fokus untuk FYP presentation.

Haaaaa!! Stress memikirkan project den. Btw, wish me luck okey!! Rabu ni presentation. Berdebar!! 

Tuesday, 23 October 2012

Sorry seems to be the hardest word.

Assalamualaikum.

Tajuk lagu ahhh. To all my ______. Thanks:)



Please read carefully! It's come from my deepest heart.
Now, it's on you to believe or not.
I'm really regret on what I've said, I've done. It's my stupid mistake;p
Yeah. Sorry again. ^^

Sunday, 21 October 2012

Mustache ring:3

Assalamualaikum.

Semalam pergi downtown Cheras. Look what I've got. Dah lama mencari. Finally, found it. Hiks^^
Tapi color hitam takde lah pulak. But better hambikk dari tercarik-carik lagik kan? Hewhew~
*Suka betul dengan Mr.Mustache sekarang -,-


//Pasni nak carik necklace, ear rings pulak. Bhaha. *Giler betul

Saturday, 20 October 2012

Mereka buat aku sengih sampai telinga.

Assalamualaikum.

Aku suka tengak pictures dorang kalau aku stress or sedih. Boleh hilang wohhh. Serious. Nak tengok? Meh aku share.












Wahhh *mata bersinar Heaven betul tengok muka comel ni^^
Source: Facebook (Dunia Kucing)

Friday, 19 October 2012

Saya Suka Dress! 1st Giveaway

Assalamualaikum.

Join giveaway by Nurul
Thanks to Miz Ruha sebab beliau tag aku. Hehe:)




Sila klik banner untuk join yaww!

Nak tag:
Aisya
Zeyra
Mrs AF


Wednesday, 17 October 2012

#7 Wordless Wednesday

Assalamualaikum.

Tengok dan menguap. Sekian. 














*Yawn~ 
Source: Google

Caca merba-,-

Assalamualaikum.

Just get an information regarding Project Brief for my Final Year Project. The awesome part is I get the info after 12 am. And the most superb part is I need to submit it tomorrow. Cool right? Doing last minute work at the midnight totally drive me crazyyyyyy!! Phewww~

Stop. Thinking. Typing. Facebook. Blog. Start thinking again. Typing.

Maybe I will do this step tonight. Over and over again.
Another stay up tonight. *Sigh 

//Continue my work-.- 

p/s: Take a little bit time. To express my feelings right now. ლ(ಠ_ಠლ)
Sorry if my written/grammar have too many mistake. Trying hard to use English language in my daily life also in my written.  

Betulkan aku kalau aku salah, jangan caci aku. Semua orang benci bila dicaci.

Monday, 15 October 2012

Bedtime story: Little Nemo in Google Land

Assalamualaikum.

Teruja bila buka https://www.google.com.my/
Sebab ada bedtime story. Haha tak pernah seteruja ni. *Konon
Hehe rasa comel sangat graphic/kartun yang Goole buat ni. Tak percaya, cer try. 
Memang senyum je. Dan terpegun!!>,<

Sebahagian printscreen dari Google. Dibuat sempena 107th Anniversary of Winsor McCay's Little Nemo in Slumberland. Siapa beliau? Sila Google. Ahaks>,<





Korang boleh pergi klik-klik kat Google. Memang awesome. First aku excited macam ni. Hiks^^
Cantik sangat kartun yang dorang buat. Suka

Sunday, 14 October 2012

My favorite cartoon ever~

Assalamualaikum.

Pernah jadi kanak-kanak riang tak? Aku pernah. Bhaha. *Errr cakap macam orang lain keluar je dari perut terus kerja ezekutif kan?


Okey. Sebab korang penah jadi budak riang kan, apa favorite kartun korang masa kecik-kecik dulu? Share lah sikit kanヽ(^o^)ノ


Aku ada gak layan kartun kesukaan aku ni. Tapi sesetengah jalan cerita dah tak ingat. Nama je yang aku ingat. Pfftt~ Yang aku ingat lah kan:

  • Tomato Man
  • Teletubbies
  • Pika pika pong pong
  • Power Rangers
Yang lain-lain tuh macam Doraemon, Oltromen, Chibi Maruko Chan, bla bla bla tuh macam dah biasa kan? Tapi stil aku layan gak. Kooooool!! Hahaha.

By the way, sekarang dan beberapa tahun yang lepas aku dah jatuh hati kat kartun ni.
"Who lives in a pineapple under the sea?"












 Spongebob Squarepants!!! Ohsemmm(`ー´)
Source: Google

Most characters, aku suka si kuning & si pink ni. BFF
Punyalah minat sampaikan tahun lepas punya birthday, Mr. belikan kek spongebob untuk aku. Heaven~

Last year punya birthday. This year, takde kek. Memasing bizi. Huk3

Are you ready kids "Aye Aye Captain"
I Can't hear you "AYE AYE CAPTAIN"
 

Friday, 12 October 2012

Y U SO RUDE?

Assalamualaikum.

Luahan rasa:

Kepada abam sepet yang bawak myvi hitam tadi, sila masuk balik sekolah dan belajar balik cara macam mana nak respect orang. Kalau abam rasa abam hebat, taiko mahupun gangster jalan raya, sila beli jalan raya untuk abam sorang saja guna. Jangan share jalan raya dengan sapa pun kalau abam tak boleh nak sabar, respect atau takleh bertimbang rasa.

Lagi satu, saya amat bengang bila abam seret tayar kereta abam sebab saya nak melintas saja. Mati ke abam kalau bagi chance kat saya untuk melintas. Lagi pun abam nak pergi mana kalut sangat? Nak pergi kubur? Ops, maaf emo lak saya. Bengang kot, nasib baik saya tak baling botol air kat cermin kereta abam sepet. Kan? So, don't be so rude sangat sebab one day mungkin abam pun akan melintas jalan jugak. Do you believe KARMA exist abam?

Ohh ohhh, ke sebab tak sama bangsa dengan abam? Eh, racist pulak saya. Tak pasal kena banned nanti kan. Takpelah, abam tunjuklah hebat & sifat tak boleh sabar abam tuh ye. Jangan nanti masuk kubur dah la. Eh, celupar lak mulut saya. Tak baik.

1 je saya nak tanya? Y U SO RUDE? Pergi masuk sekolah balik. Kbai.

p/s: Bengang sangat tapi buat kool-,-

Thursday, 11 October 2012

Semut gataiiii-,-

Assalamualaikum.

Statement panas aku:
Aku anti semut gatai. Ini bukan racist.

Cari pasal punya statement. Entry ditaip selepas terlibat banyak kejadian dengan semut gatai hari ni.
Kejadian hari ni:

1. Tetiba sajer bergelimpangan atau dalam bahasa lain mati lemas dalam bekas air aku-,- Nasib baik tak minum lagi, kalau tak patplohpat hari lupa. *Nenek aku cakap

2. Tak semena-mena gigit pinggul aku. *Skema punya bahasa. Mengigit aku dengan niat padahal bila masa dia merayap pun aku tak sedar.

3. Merayap sesuka hati kat sapu tangan hingus aku. Tak paham. Adakah hingus makanan ruji mereka? 
Err-,-

4. Time aku berehat pun mereka still merayap kat tangan & kaki. Grrr!!!

5. Kejadian baru berlaku taksat ni. Hurung laptop aku tanpa segan silu.



Okey mereka dah pollow aku dari first year aku masuk study lagi. Memang tak ngamm.
Aku syak mereka suka dengan kemanisan wajah aku. Fuh!! (˘з˘) ♫♪♫♪


p/s: Tengah cari anak kucing, tengok-tengok dia sorok tido rupanya^^


Saturday, 6 October 2012

Tak faham bahasa!!

Assalamualakum.

Bangun je tidur, tup-tup dengar suara budak-budak main depan rumah. Maklumlah, level aku mana ada budak-budak. So, macam peliks ajaib lah tetiba dengar suara budak.

Okey. Dah agak amenda dorang main.

Kucing.

Bukak pintu, tengok. Berdiri tegak. Dorang letak getak zero point kat leher anak kucing tuh.
Menjerit-jerit kucing tu. Damn! Siap boleh panggil anjing lagi kat anak kucing tuh.

Ini yang aku cakap tak faham bahasa! Bukan sekali aku sound budak-budak ni. Dah banyak kali. Okey fine aku tak kisah kalau nak main kucing tuh. Tapi sila dengan berhemah. Budak dah besar, boleh fikir tapi? Perbuatan yang mendatangkan marah. Sorry lah. Kalau sekali dua takpe. Ini dah berkali-kali. Sampai naik berang aku.

Yeah! Orang la cakap. Bukan aku yang cakap la kan, budak jangan dimarah. Tapi nk lebih broooo.
Sebelum amukan Baja Hitam aku mengamuk, baik aku dulu yang mengamuk. *eerrr Mask Rider ah!! LOL!!


So, sekarang dorang still depan rumah. Dengan getah zero point bengong tuh! 



Thursday, 4 October 2012

Manjakan Dirimu♥

Assalamualaikum.

Aku tak kira. Malam ni aku nak online bermati-matian. Nak blogwalking sesuka hati. *Konon ¬_¬ Aku nak lepas gian. Lepas beban seminggu. Pasai pa hang dok buat sawan ni? Sebab aku baru lepas present poster untuk final year project. Lega habaq hang. Rasa macam itu batu besar atas kepala suda angkat buang. Phewww~ Tapi untuk sementara je lah. Sebab presentation yang sebenarnya hujung bulan ni. Jadi cacin kepanasan la aku pasni-,-

So, aku nak share la something dengan kalian. Cewah! Lepas penat lelah tak tidoq malam, mata pulak macam Kungfu Panda, muka macam troll sebab buat poster.


░░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄

░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
█░▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
█░▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
█░░░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
░░░░░░░░█▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
░░░░░░░░█░░░░▀▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
Troll. Tolong paham=,=


Apa kata kita manjakan muka kita yang bukan macam muka kita tuh dengan menatam ni. Apakah?
Menatam ni:



Ni mask anak-anak. Hehe^^ Ni lah maksud aku manjakan muka mu sepatutnya. Ohsem tak? Aku beli kat Watson. Saje nak try kan. Mask Hello Kitty ni aku tak sure dari mana tapi sebab packaging beliau comel nak mampus aku pun beli. Bau wangi, macam nak makan pun ada. Erkkk-,- Kau pakai topeng ni memalam sebelum tidoq. Sejuk saja. Saranan pakai 20-30 minit tapi aku belasah semalam. Sebab aku dah membuta tak sedaq habaq. Bangun pagi, kau akan rasa lembut giler mulus kulit muka selepas dicuci. Hahaha macam testimony product pulakkkk~

Cukup bab product. Sekarang aku nak tunjuk pulak keterujaan aku pada topeng orang minyak eh, topeng kecantikan ni. Panas lagi baru beli tadi. Ohsemmmm!! Borong habisan duit akuಠ▃ಠ




Ada limablas paket yang memasing harge seringgit malaysia sajer!!! Ohhhh ni brand Savee. Serious aku memang katak bawah tempurung 1st time dengaq jenama ni tapi bila tanya promoter cakap dah 3-4 tahun ada. Aku pun iyakan je. Hehe. Apa lagi, kalau tak cekang muka kau, tak cantik macam model sila ubat cara tradisional. Mandi patblas jenis bunga. Bhaha. Sekian.

"Pakai mask banyak boleh mengubah muka menjadi seperti barbie doll" - Padanmukakenakelentong