Agen penyejuk. | miss fluffy


Saturday, 1 March 2014

Agen penyejuk.


Tak payah nak story banyak² sebab kita tau sekarang musim panas. Jadi mari aku perkenalkan agen penyejuk badan yang kerap kali diperlukan oleh aku dan jugak manusia lain atas muka bumi ni. Kehkeh.



Air. 
Paling banyak di gunakan dalam kehidupan sseharian. Tapi banyak jugak di catu pada musim panas kini. Huhu nak buat macam mana. Air semakin berkurangan sebab terjadinya proses peenyejatan yang banyak. 


Ais.
Ini jugak antara agen penyejuk yang penting bagi aku. Memang tak elok sangat nak minum minuman berais tapi aku tak tahan tengok lelehan 'peluh' di luar cawan bila taruk ais dalam air. Segar je rasa bila minum.
Antara agen penyejuk yang paling laku di kedai masa kini. Berebut-rebut nak beli.


Kipas.
Barang elektrik ini jugak penting bila melepak di bilik, di ruang tamu, dapur dan merata ceruk rumah. Berguna sangat sebab ia mengeluarkan angin secara perlahan, sederhana dan laju. Selalu putaran laju la jadi pilihan. Hehe.

Itu saja agen penyejuk yang femes saat ini. Apa lagi agen penyejuk yang hampa guna?

8 comments:

  1. Wuduk, Especially utk orang yang tengah marah.. Mwahaha...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum, aircond gas, glycol hehe macam sainstis pkak :)

    ReplyDelete
  3. kalau dah tak tahan sgt tu, basahkan face towel.. lap2 je kat badan bila rasa panas. tak perlu lah nk mandi 2-3 kali siang hari.. lgpun skrg ni waktu terdesak air. haha

    ReplyDelete
  4. haha.. betul2 .. musim2 panas ni memang ni lah agen penyejuknya :d

    ReplyDelete
  5. the best way utk hilangkan rasa penat semestinya air+kipas + tidur. hehe

    ReplyDelete
  6. terjun dalam kolam waktu subuh, konfem tubuh menggigil sejuk

    ReplyDelete
  7. kompem kipas.. semaksimum boleh.. hehe

    ReplyDelete
  8. haha.. igtkan pasal apa la tadi..

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.