Nervous baq hang....!! | miss fluffy


Tuesday, 9 September 2014

Nervous baq hang....!!


Nervous sangat hari ni. Harapnya semua berjalan dengan lancar. Apa yang aku usahakan selama ni biarlah menampakkan sedikit hasilnya. Aku bukan seorang pelajar yang cemerlang tapi aku juga punya mahu merasa apa yang dipanggil kejayaan. Tak dapat rasa banyak, sedikit pun jadilah. 

Pensel dah asah, pemadam, pembaris semua dah tersedia di dalam bekas pensil aku. Apa yang aku tahu, apa yang aku baca harapnya masih lagi tersemat kemas dalam ingatan aku ini.

Ya, buat kali pertama aku menduduki peperiksaan terbesar dalam hidupku. UPSR, walaupun keputusannya bukan 5A tapi apa yang aku dapat sudah cukup membuat aku tersenyum.


Halo!! Awak, itu kisah 13 tahun lepas. Hahaha.


Tak sangka kan, rasa macam eh baru semalam aku jawab UPSR, macam eh rasa macam minggu lepas baru habis PMR, rasa macam la bukan bulan lepas ke baru habis jawab SPM. Oh masa cepat berlalu. Dah bertahun tinggalkan alam persekolahan. Itulah moment paling giler pernah aku ada. Giler terbaik! 

Haha entah pasai pa aku pun tak tau. Hujan lebat pagi ni membuatkan otak aku menerawang kembali mengingati kenangan. Kehkeh jiwang sangat ioulls! Pftt.

Buat adik-adik yang ketaq tangan lutuit nak jawab exam pagi ni, chillex. Do the best. The rest kita tawakal dan serahkan pada Allah. Buat parents yang kecut perut yang mana anak-anak depa ambik UPSR hari ni pun chillex. Doa yang terbaik buat mereka! 

9 comments:

  1. paling tak suka kalau a night before exam tu mimpi tangga. stress betul rasanya .

    ReplyDelete
  2. maknanya, akak dah umur 25.. hehehe... klik kotex :D

    ReplyDelete
  3. Biarpun ketika mahu menduduki peperiksaan kita semua berdebar tapi moment ketika di alam persekolahan adalah moment indah yg sukar di kikis kan Mime..

    ReplyDelete
  4. Eleh "Halo!! Awak, itu kisah 13 tahun lepas. Hahaha"

    nak cakap die muda lagi la tu kan? huh!

    ReplyDelete
  5. betul2...rileks la...tak payah nak takut...benda ni tak bawak mati pun....ni ujian dunia sahaja....tak smestinya dapat 5A UPSR menjanjikan masa depan yg cerah..still u have long journey to go through

    ReplyDelete
  6. good luck pd bdk2 yg amek UPSR ni. walaupun ada paper yg dah bocor & kena repeat balik. sabor je la.

    ReplyDelete
  7. tiap kali nak ambil exam memang nevess je/.

    ReplyDelete
  8. aduhai kisah UPSR tahun ni bercelaru :( kena buat retest kan..

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.