Penang Bridge International Marathon 2014 | miss fluffy


Sunday, 23 November 2014

Penang Bridge International Marathon 2014


Hi uolls. Haha lama sangat aku tak menaip. Kehkeh ayat yang sama setiap kali muncul -_-

Maaf la. Seriously takdak masa nak buka blog apatah lagi nak update ditambah pulak internet MasyaAllah seloowww!! Bakal aku terminate internet ini. Bayar mahal tapi servis KO. Booo!! 

Alang-alang dah buka laptop ni, aku rajin la nak up story yang last week punya. Actually, last week bersamaan 16th November aku ada join marathon. Penang Bridge International Marathon (PBIM) 2014. Siapa-siapa yang suka lari-lari ni mungkin dia tahu event yang diadakan setiap tahun ni. Memang international punya event. Kalau tak silap aku, penyertaan kali ini seramai 60,000 penyertaan. Ramai? Memang pun.

Ini tahun ke-2 aku join. Aku tak lari. Jalan je. Sebab kalau aku lari mungkin aku akan semput pada 100 meter pertama. Herher, stamina takdak. Aku just ambil 10km je. Tu pun macam nak merangkak je sebab dah tak mampu jalan. Penat!! Padah sangat bila tak pernah jogging tetiba kau join marathon gini. 

Apa yang bestnya? Lari je pun. Ha yang best aku nak habaq mai adalah aku berjalan lenggang kangkung atas Jambatan Pulau Pinang yang ke-2. Jambatan ditutup semata-mata nak menjayakan event ni. Awesome tak? Haruslah!! Haha. Time ni suka hati la nak berlari ka nak golek ka atas jambatan tu. Hari lain tak boleh. Dan tahun ni adalah tahun pertama depa buat larian atas jambatan baru tu. Kira macam 1st batch la rasmi. Hehuu~

Ok penat membebel. Tunjuk gambar ye. Tak banyak pun ambil. Konon fokus nak menghabiskan 10km. HAHAHA! ;p










Tu je gambar yang aku larat share. Haha *pemalasss! Apa yang aku boleh simpulkan, aku takda la lari sangat. Selfie je lebih. Kofkof.

Tapi view sangat cantik. Awan membiru bersama kepulan awan, matahari terbit, laut, serta angin sepoi-sepoi bahasa. Hehe great experience!

So tahun depan kalau ada event ni lagi korang bolehlah daftar. Ala join suka-suka! Why not kan? :D
OK nak habaq jugak. Aku dapat jugak medal walaupun jalan makan angin.

OK, bye! 

10 comments:

  1. dengar jgk..bestnya joined..xyahlah bersungguh sangat..join untuk fun jer..sambil2 exercise..hehe..

    ReplyDelete
  2. syoknyaa lahaiii.. :) berapa kg turun ni lari atas jambatan? :) hihi

    ReplyDelete
  3. best aktiviti cm nie.. sihat tubuh badan..

    ReplyDelete
  4. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  5. yelahhhh betul jugak tu
    join suka2..bkn suh lari pun
    boleh selfie2 bagai
    patutlah ramai yg join hampir 35K kut x silap
    kwn k.el pun ada join..lecturer pun ada join wahhhh dpt pingat lagi cayalahhhhh
    mmg betul boleh snap gambar..bila lagi nak jln atas bridge tu kan hehe

    ReplyDelete
  6. tahniah dpt join.. thn ni tak join. ok jeles tgk pemandangan atas bridge. ad juga ofismate yg kaki selfie :)

    ReplyDelete
  7. cantik view... saya baru sekali lalu kat jambatan ke-2 tu.. haha.. dok Kulim, nak ke sana dah terbiasa lalu Jambatan 1st tu.. tak la rasa jauh sangat..kalu ynag ke.2 tu sngt la jauh... hihi...

    btw salam perkenalan dari mommylina.. bagus ada event macam ni..sihat sejahtra rakyat kita semua

    ReplyDelete
  8. hang org penang kaa? awat tak habaq?? cek lama dah teringin nk join tp xdak geng sobsob T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. dak..kami org kedah...sedagher la tu..duk main cuk cak kot penang tu..haha ala siannya...jom tahun depan join!

      Delete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.