Kemaskini BR1M 2015: Done!! | miss fluffy


Wednesday, 3 December 2014

Kemaskini BR1M 2015: Done!!


Gundah gulana aku sedikit terubat akibat insiden pagi tadi dengan mengemaskini borang BR1M 2015 secara online. Kehkeh *macam ni punya orang pun hadooo?

Siapa yang belum kemaskini tu silalah mengemaskini sekarang ye. Buat awal-awal. Jangan tangguh last minit baru kalut. Bukan apa, takut terlupa saja. Kepada yang nak apply sebagai pemohon baru pun boleh jugak aku rasa. Jadi silalah pergi ke website berikut secara berjemaah ye.

Ketik:
https://ebr1m.hasil.gov.my/

Pemohon baru boleh la usha tengok borang-borang kat sini. Nak memohon atas talian boleh tak? Ingat nak mohon untuk keluarga. Yang bujang aku dah buat.


Untuk pemohon yang nak kemaskini borang, boleh usha gambar kat bawah ni.


Senang je. Klik KEMAS KINI PERMOHONAN (HEADER) -> MASUKKAN NO. K/P -> KLIK KEMAS KINI PERMOHONAN -> ISI/UPDATE -> HANTAR

Siap!




Then kalau nak semak pergi je klik SEMAKAN STATUS -> MASUKKAN NO. K/P -> KLIK SEMAKAN STATUS PERMOHONAN.

Apa? Gambar kecik? Ketik gambar untuk gambaran giant! Sekian.

8 comments:

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.