Boat Noodles lagi di Mewangi.co | miss fluffy


Monday, 15 February 2016

Boat Noodles lagi di Mewangi.co


Hallo....
Lamanya tak update. Macam lupa pulak password Gmail sendiri kan? HAHA Oh², HAPPY CHINESE NEW YEAR to all my Chinese friends. Walaupun dah seminggu CNY berlalu. Hihi

Dah cuti ni banyak la kedai makan tak buka. Mencari² kami nak makan di mana minggu lepas. Pastu kawan aku ni suggest makan boat noodles. Yahooo syok! Boat noodles dah masuk dalam favorite list. Jatuh cinta masa first time makan di HLM Boutique tempoh hari.

Kali ni makan di sekitar Sungai Petani. Makan di Mewangi.co kedai berkonsepkan vendor boutique + cafe. Simple menu so tak perlu pening² fikir nak makan apa. Ada boat noodles, spaghetti, pastu ada la makanan lain yang aku tak ingat. Tapi menu memang simple. Untuk minuman macam biasa. Air sedap terbaik which is green tea! Hari² minum green tea ni.

Macam biasa aku order boat noodles 4 mangkuk. Sekali lagi dianggap makan bersama saka padahal mangkuknya memang kecil comel gitu. Jangan berangan makan semangkuk dah kenyang seharian. HAHA, Sambil tunggu makanan sampai. bolehlah mencuci mata tengok la baju ke skirt ke, kemeja ke, krim pemutih ke, shawl ke pilih je mana berkenan. Aku memang berkenan dengan sepasang baju ni tapi wang tak mencukupi. Lain kalilah datang tengok balik. Kehkeh.

Makanan dah sampai gelojoh nak rasa. HAHA kalau dilihat kuahnya tak sama macam yang aku makan di HLM boutique. Kuah disini lebih cair. Tapi rasa tetap sedap walaupun sedikit berbeza macam yang aku memula makan. Cumanya di Mewangi.co takda pilihan ayam or daging. Mereka ada ayam bersama fishball gitu. But still sedap lagi² bila hang tambah chili flakes! Kawan aku pun dah tangkap cintan dengan boat noodles ni bila first time dia makan.

Kasi zoom sikitttt....:D


So lain kali boleh try lagi. Hehe.kepada food hunter sekalian. Bolehlah try makan di Mewangi.co Try dulu lepas tu hang nak komen apa pun hang punya pasai. HAHA komen aku? Sedap!! Next time aku datang lagi. Adioss!:face2::face2:

Geng food hunter! HAHA

Details as below:
 Mewangi.co
 Address: No. 8 Tingkat 1, Taman Nilam Sari, Sg. Petani
 N/A

3 comments:

  1. yaya xpernah rasa..
    sedap sgt ke...huhu

    ReplyDelete
  2. bolah la ajak geng kaki makan serbu SP. hehehe
    xpayah p mkn kt KL

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.