Entry Ramadhan #2: Dugaan | miss fluffy


Monday, 29 June 2015

Entry Ramadhan #2: Dugaan


Datang lagi dengan entry special Ramadhan. *HAHA poyo:face15: 

Ok nak habaq la kan. Surau tempat kerja aku bersebelahan dengan kantin tau. So, bila masuk waktu Zohor marilah kita menuju kejayaan ye kawan-kawan. Tapi kan, start dari 1st day puasa aku macam perasan benda ni tau. Asal je nak angkat takbir bau masakan dari kantin sebelah macam asyik membelai-belai lubang hidungku. Dah tu mulalah solat tak kusyuk. Kejap-kejap bau gulai, pastu bau ikan bakar, tak lama pulak bau ayam percik. HAHA dan FYI, kantin tempat kerja aku ni memang tak beroperasi pun waktu pagi. Cumanya bila masuk tengahari mereka akan prepared la semua makanan untuk dijual masa berbuka nanti. Jadi, janganlah hampa aneh kenapalah kantin ni masak awal sangat. 

Dugaan la tu. Dah la bau makanan sedap ya ampun.... Pastu solat pun tak kusyuk sebab asyik meneka bau apakah itu. Hehe ntah pape la perempuan ni kan?:face4:




p/s: Puasa kali ni aku sekeluarga makan bersederhana saja. Alhamdulillah, harap berterusan sampai akhir Ramadhan:17:

7 comments:

  1. wah,kartun atas tu lukis sendiri ke?comel!nasib baik kat opis ni kantin ngan surau jauh..

    ReplyDelete
  2. memang mengganggu-gugat kekhusyukan la jawab nyer.

    ReplyDelete
  3. hahahahaha aku buka puasa bajet rm5 je sehari, alhamdulillah tak jadi bazir :D

    ReplyDelete
  4. hahahaha.. doodle bawah kelakar tgk.

    ReplyDelete
  5. mesti bau menusuk hidung pastu perut bunyi kan hihih

    ReplyDelete
  6. Hahaha akhirnya smua tak khusyuk dlm solat.. Duk pikir makanan ap bukak nnti.. Kann

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.