Kenapa? Kenapa? | miss fluffy


Thursday, 1 October 2015

Kenapa? Kenapa?


Kenapa asyik mencari silap orang lain?
Kenapa selalu menyalahkan orang lain?
Adakah semua perkara buruk berkait dengan kau datang dari khilaf orang lain?
Think about it.

Insan mana yang tak buat silap.
Tapi jangan terlalu menunding jari semata-mata mahu tutup kekurangan kau.
Sedarlah, kau juga punyai kesilapan.
Kau juga ada kelemahan.
Terlalu ego nak mengaku silap sendiri?
Atau kau mahu nampak betapa mulianya diri kau?
Atau kau mahu tunjuk kau sebenarnya teraniaya?

Jika kau silap memang aku akui.
Sekurang-kurangnya aku belajar dari kesilapan.
Tapi kau?
Masih jalani kehidupan yang dibayangi kemuliaan yang kau sendiri ciptakan.

Please, jangan muncul dalam hidup aku lagi.
Dan aku sudah maafkan silap kau pada aku.
Silap aku pada kau?
Kau sendiri tentukan.

p/s:
Banyak yang aku belajar dari pengalaman lepas.
Sibuk giler kebelakangan ini. InsyaAllah akan BW dan balas komen jika ada kesempatan. Rindu nak aktif blogging macam dulu-dulu:10:

12 comments:

  1. Rasanya jenis orang yang suka cari silap orang lain ni jenis yg fikir dia takkan pernah buat silap kot?
    Sebabkan kesilapan itu lumrah manusia, agaknya dia anggap diri dia level lebih tinggi dari mana-mana manusia kot?

    Bersabarlah ye.
    Sabar dapat pahala :)

    ReplyDelete
  2. Susah la org jenis yg betul semua dia. Yg salah semua kita. Mcm perfect sgt je. Huhu. Sabar je lah.

    ReplyDelete
  3. kadang-kadang, sebab ego orang tak mengaku yang dia silap.. susah :')

    ReplyDelete
  4. haa..ok2 dah2...cool down. Memaafkan org lain tu satu perbuatan yg mulia. Bagus kau boleh maafkan dia. Be happy. Life is to short to fill with sadness and madness.. hehe...

    ReplyDelete
  5. org mcm ni lantak ja.. lamanya tak buka blog.

    ReplyDelete
  6. Typical malay, semua nak cari kesalahan orang. Huhu. Kita pun busy lately ni

    ReplyDelete
  7. sape yg suke cari kesalahan org lain nie selalunye die tu looser..

    ReplyDelete
  8. ego tu tinggi melangit mungkin. sibuk nak tutup salah sendiri dengan cari salah orang lain. sabarlah ya :D

    ReplyDelete
  9. memang.. salah orang cepat je nampak.. sabarlah..

    CT jalan2 sini petang2 weekend.. selamat berhujung minggu =)

    ReplyDelete
  10. Tiada manusia yang sempurna..

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.