Boleh maintain? | miss fluffy


Thursday, 23 August 2012

Boleh maintain?

Assalamualaikum.

Kejap saja cuti raya aku dah nak habis. Seminggu je nok. Sobs. Kan orang cakap raya sebulan, kasiklah cuti raya sebulan. Apsal seminggu je? Pffttss. *sila bekerja sendiri kalau nak cuti lebih-,-

Amacam raya? Banyak kutip duit atau dah bankrup sebelum gaji bulan depan? Harharhar. Aku takpe, masih di bawah tanggungan. Orang kasik duit. Hewhewhew~ Eh, jap-jap. Benda pertama aku nak tanya, apa yang korang buat masa Ramadhan hari tu maintain lagi ke masa raya ni? Agagaga~

Maintain apa nyah?

1. Berat
Masa puasa, maintain je berat sebulan kan? Hahaha aku lah orangnya. Senyum je setiap kali timbang. Time raya? First day raya mungkin jarum penimbang bergerak ke sebelah kanan je? Errr-,- Sekarang? Aku tak tahu, takut nak timbang jahhhh~ wuuuTT__TT

              

2. Amalan
Bab amalan ni pun kena maintain kakak abang. Jangan bulan puasa je semangat, habis puasa? Habis kelepiaqq. Aisshhh~ Rugi-rugi. Okey, nasihat untuk aku jugak. Sibuk sangat beraya, sampai yang wajib pun lupa. Berdosanya. Amalan buat juga, maintain saja. Tak banyak, sikit pun jadila. Jangan sampai tak buat apa-apa sudah lah. Haha.

3. Perbuatan/Tingkah laku
Ni pun kena maintain. Ala berubah menjadi lebih baik, bagus what? So, takde lah menampakkan kita sebulan je baik. Bulan lain nampak tanduk je tumbuh atas kepala tuh. Hehe. Sebulan kita boleh control mulut, kenapa bulan lain tak boleh? Sebulan boleh berenti anyam ketupat *mengumpat hokeyy, why not bulan lain tak boleh buat? Kan-kan^^ Aku tak kata orang lain, kata aku juga. Sebab aku pun tak perfect lansung. Tapi aku ingatkan orang, orang ingatkan aku. Baru fewiittt~ Haishhh;p

Lagi? Maintain apa lagi? Hahaha kau pun tak tau. Tapi yang ni lah aku cuba maintainkan lepas Ramadhan. Bestkan Ramadhan, ajar kita, suluh kita, tunjuk jalan kebaikan kat kita. Syawal pulak masa meraikannya:)
Islam itu indah kan? Heee;) 

So, apa lagi yang korang nak maintain lepas ni? Ce share sikit:)

p/s: Dah nak balik KL, sobs:(

13 comments:

  1. betul tu.. klau time puasa boleh maintain, kenapa tak masa2 lain jugak kan? *masih mencuba, termasuklah berat sekali*

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?hehe okey part berat tu pun try maintain jugak..;p

      Delete
  2. kalau nina boleh maintain kan tiga2 benda kat atas tu,sah lah dunia dah nak kiamat..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha lawak pulak nina ckp cmtuh..xpe, belum cuba belum tau..hihi;p

      Delete
  3. start maintain sekarang !!! :) hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi2, mmg kena start dh sekarang;)

      Delete
  4. sedih..=(. berat dh naik 1 kg balik lpas raya... -,-

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1kg dh sedih ke ain? kalu sy mesti meraung sbb 3kg naik..hehe;p

      Delete
  5. masa puasa berat saya turun mendadak , teruk dah saya tengok , sekarang tak tau mcm mana nak naik..HEHEHE...harap berjaya nanti...weee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah bahagia kalau sy mcm azie..hihi smoga berjaya naikkan berat badan..err rs semacam je sy wish cmtuh..haha

      Delete
  6. raya berat bdn org naik, berat bdn e'in makin turun.. -.-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha mcm tu pulak ye?terbalik lah ni...adesss;p

      Delete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.