Mahu tapi...................... | miss fluffy


Tuesday, 12 August 2014

Mahu tapi......................


Pernah tak korang macam teringin sangat something tapi bila dah ada peluang terpaksa dilepaskan atas sebab tertentu. Pernah?

Hehe ceritanya begini. A few weeks ago, company aku ada merancang nak buat trip pergi Bali. Aku dah macam wah!! Nak pergi!! Cost pun dalam RM1500. Aku tak sure la murah or mahal? Anyone know? Tapi aku terpaksa sign 'not going'!! Sobss. Aku dari dulu lagi simpan cita-cita nak travel makan angin tak kira la dalam Malaysia atau luar Malaysia. Sebab dulu masa study nak pergi tapi kewangan jadi masalah. So bila dah kerja teringin tu datang macam-macam la.

Tapi nampaknya peluang ini pun terpaksa dilepaskan. Sebab kena berjimat. Simpan duit. Ada perancangan lain sebenarmya. Projek besarrr punya. Haha. InsyaAllah, aku hanya mampu merancang. Allah yang akan menentukan akhirnya. Mungkin ada hikmahnya. Tak semestinya apa yang kita mahu kita akan dapat. Mungkin akan digantikan dengan sesuatu yang lebih baik.

Flower
Source: We Heart It

p/s: Lepas raya blog agak terbiar. Busy sikit, nanti aku balas ye jejak korang. Sorry! Thehe :face19:

9 comments:

  1. takde rezeki agaknya mimie..takpelah nanti plan lain yang lagi budget ye.

    good luck untuk project besar tu ye! salam aidilfitri maaf zahir batin

    ReplyDelete
  2. same here.. kene korbankan keseronokan dulu sekarang ni sbb nk berjimat

    ReplyDelete
  3. insyaAllah..maybe ada yang lebih baik menunggu tu..:)

    ReplyDelete
  4. pernah juga jadi macam tu...sedih bila terpaksa lepaskan peluang tu

    ReplyDelete
  5. Mimie... akak rasa agak mahal tue..mcm akak hari tue dpt grab tiket AA pergi balik utk sorang baru $200+.. hotel sana tak mahal sgt pun.. ada yg serendah $60 jer tapi elok puas hati.. tune hotel Kuta...then kalau tour ramai2 pttnya lagi la murah.. pendapat akak better booking sendiri.. jauh lebih jimat.. kalau $1500 tue dh boleh buat duit poket sekali tue.. hehehe.. xpn jom la kita p Bali...akak jadi tour guide nak..hahaha...=D

    ReplyDelete
  6. semoga segala-galanya akan menjadi baik sahaja...

    ReplyDelete
  7. salam. alamak...sedihnya..takpa..lain kali mesti dapat punya..

    p.s menabung promoted content :))

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.