We have our own style, you know? | miss fluffy


Thursday, 28 August 2014

We have our own style, you know?


Set dalam kepala.
Ingat ini betul-betul.
Tak semua orang boleh ikut cara kau.
Tak semua orang boleh kerja macam kau.
Tak semua orang perlu dengar cakap kau.
Sebabnya?
Sebab orang lain ada caranya sendiri.
Sebab orang lain ada hak nak buat keputusan sendiri.
Sebab orang lain ada alasan masing-masing.

Jadi,
Kau tak boleh cakap,
Yang cara orang lain salah.
Sebab tak ikut cara kau.
Atau dengar cakap kau.
Kau tak boleh cakap,
Apa yang kau buat 100% betul.

Kau kena ingat.
Kau manusia.
Aku manusia.
Yang lain jugak manusia.
Kita punya hati & perasaan. 
Kita punya akal.
Tapi kita semua berbeza.
Kami tak boleh di 'setup'
Hanya semata-mata nak ikut cara kau.

Bila kau nak judge orang lagi,
Kau ingat balik,
Rangkap yang pertama tadi.

p/s: Orang yang sentiasa rasa dia betul & nak menang dalam segala hal ni kesian sebenarnya. Sebab dia tak pernah rasa betapa bestnya buat mistake. It's a priceless experience, you know?

^•^

9 comments:

  1. kdg2 ada gak rs dirinya ni betul 100%
    tp skun xdelah kut..pikir dulu sblm wat ape2 tindakan
    tp tulah manusia kdg2 terlepas..aah ter ter ter ekeke

    ReplyDelete
  2. bersabarlah dalam mengahdapi dugaan. ye..All the best

    ReplyDelete
  3. Hahh kenapa nie.. relax k..jangan ambik port sangat orang mcmni..buat stress jer nanti.. =D

    ReplyDelete
  4. Btol tu...itula uniknya manusia...setiap org berbeza...klo sama, mesti boring kan...

    ReplyDelete
  5. yes agree ! pengalaman yang hebat adalah bila kita dah puas buat silap, kita mencari ruang dan waktu utk kita perbetulkan setiap kesalahan kita. :)

    ReplyDelete
  6. haaaa ! ini betul sangat2... pengalaman tu berharga, kalau buat baik tak tak pernah buat kesilapan, takkan boleh belajar apa makna kesilapan dalam dunia ni... hiks ~

    ReplyDelete
  7. btol2. setiap org ada cara buat keje masing2. tak perlu nak salahkan org sbb nobody perfect pun. unless la dia buat the same mistake byk kali.

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.