Google Cultural Institute | miss fluffy


Friday, 8 May 2015

Google Cultural Institute


Just sharing info yang aku baru dapat tau. Hampa pernah dak buka web ni https://www.google.com/culturalinstitute/home

Aku first time buka pagi tadi. Itu pun sebab aku ternampak Google ada share link pasal history Perang Dunia II. Aku tertarik jadi pergi la klik sana. 



1st impression macam WOW banyaknya info. Bukan pasal WWII je. Banyak lagi info lain. Konsep gallery dengan pelbagai folder dengan pelbagai tajuk. Lagi menarik boleh tengok gambar, video dan info turut disediakan. Feeling macam hang masuk muzium. Tapi dari apa yang aku review sikit-sikit, segala maklumat ini memang Google ambil dan kumpul daripada muzium yang ada dari seluruh dunia. Menarik kan?

Korang jugak boleh create gallery korang sendiri!

So, kalau ada masa boleh la pi tengok web ini https://www.google.com/culturalinstitute/home Bagi aku ini suatu benda yang menarik yang boleh tambah knowledge kita. Takda la boring sangat nak baca text yang berjela-jela. Kan?



Salam Jumaat, bye!

5 comments:

  1. Jazakillahu khairan kathira kak mun sebab sudi share :D Baru nak try belek belek. Menarik sangat !

    ReplyDelete
  2. menarik jugak website ni. byk info.

    ReplyDelete
  3. Nak tengok jugak..thanks share info :)

    ReplyDelete
  4. wah menariknya. thank you for sharing :D

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.