Oh my English!! -_- | miss fluffy


Monday, 21 April 2014

Oh my English!! -_-


Pentingnya kebolehan bertutur bahasa Inggeris masa sekarang. Penting sangat!! Masuk alam pekerjaan benda yang paling utama depa minta adalah boleh berkomunikasi dalam bahasa Inggerus. Sejujurmya penggunaan Bahasa Inggeris aku agak teruk. Haha suck you know!  Rendah diri & tak berkeyakinan je rasa. Tsskk:face22:


Tapi tu bukan bermakna aku tak cuba improve English aku. Cuba! Sangat mencuba even kadang-kadang rasa macam ragu-ragu samada betul ke salah aku cakap. Tapi aku belasah cakap rojak bagai, grammar bersepah.Tambahan pula di alam pekerjaan sekarang aku banyak menggunakan English dalam percakapan seharian makanya aku harus mencuba dan memperbaiki sehabis baik dari segi pertuturan mahupun penulisan.

Apa yang aku buat adalah aku cuba baca blog, surat khabar, dengar lagu, novel yang berbahasa Inggeris. Ya, aku buat semua tu walaupun kadang-kadang rasa macam "Eh, amenda aku baca ni?" Bagi aku tak salah mencuba. Aku taktau la orang lain macam mana tapi aku rasa jealous sungguh pada orang yang boleh speaking English macam air. Haha so dari aku jealous tak ketahuan hala baik aku practice banyak-banyak so boleh la speaking macam air jugak! Wehuu~:11:

Jangan putus asa. Jangan malu nak mencuba. Yang penting kita usaha!! Orang lain boleh kenapa kita tak boleh kan? :1:

Chaiyok to myself!! :face18:

AdventureTime :)  | Tumblr
Source: We Heart It

7 comments:

  1. hihihi,, oh!! my english.. berterabur..

    ReplyDelete
  2. betul la tuh..english memang penting..ala..kalau kita dah selalu berada dalam persekitaran dimana ramai orang cakap english..insyaallah kite pon boleh improve sikit2..hehe

    ReplyDelete
  3. one step at a time, I believe you can do it my dear...don't ever2 give up ok?

    ReplyDelete
  4. betul2...hantam saja laaa... kalau ade orang tegur dan betulkan lagi baguss

    ReplyDelete
  5. Belajar bahasa inggeris bukan bermakna melupakan bahasa kebangsaan, tapi sebab ia bahasa global

    ReplyDelete
  6. chaiyok2.. practice make perfect...

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.