Apa side income anda? | miss fluffy


Wednesday, 16 April 2014

Apa side income anda?


Topik yang sekarang orang tengah hangat jugak dibincangkan. Gaji RM2.5K masih belum cukup kerana kos sara hidup yang makin meningkat terutamanya kepada siswazah baru. So, kebetulan pagi tadi dengar ERA depa dok sebut la pasal topik ni tapi mereka banyak membincangkan pasal side income. Yelah, bila gaji bulanan korang tak cukup adakah korang ada buat kerja lain sebagai pendapatan sampingan?

Emmm sememangnya aku akui gaji aku sekarang memang tak cukup nak menampung kos sara hidup sekarang. Maksudnya aku takde saving setiap bulan sebab gaji cukup-cukup makan je. So, aku ada jugak terfikir dan mencari side income yang boleh membantu aku setiap bulan.

Sebelum ni aku ada jugak la join jadi dropship online. Memang tak banyak tapi ada la duit yang masuk walaupun tak banyak. So sekarang dah stop jadi dropship. Aku mencari-cari jugak la mana-mana peluang untuk buat duit secara part time.
Ada jugak la aku jumpa 2-3 business yang boleh menjana pendapatan tapi aku takut jugak la rugi. Haha tapi kalau di fikirkan balik mana ada business yang takde risiko kan? Cumanya aku belum benar-benar bersedia nak cuba business tersebut. Masih takut-takut kononnya.

So, korang ada tak side income sendiri? Apa ye? Meh la share dengan aku sebab aku pun dok mencari-cari jugak business yang boleh membantu meringankan beban. Cewahh! :10:

Source: Google

29 comments:

  1. kene ada side income.. nak harap gaji je mmg cukup2 makan je.. my side income is jd consultant :)

    ReplyDelete
  2. My sis buat kek n dessert...now dah berhenti kerja coz buat kek lagi untung..huhu...

    ReplyDelete
  3. Btl tue MF..skrg nie mmg kena ada side income kalau nk dok selesa..=D

    ReplyDelete
  4. Nak cari side income jugak ni.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda ingin kan duit tanpa keluar modal.cuma klik sahaja link ini. anda tidak rugi apa2. cuma klik dan Ingin menjana income RM900 sehari ? PERCUMA je .. Tiada apa-apa bayaran dikenakan(kalau rasa program ni menipu, anda tidak rugi apa-apa sebab tak keluar modal pun). Anda hanya perlu open link dibawah dan register. Anda akan terus dapat USD20 x4.4=RM81.60 Selepas dapat link anda sendiri, copy ayat saya ni. paste ke Facebook,Twitter,Whataspp dan sebagainya .. Setiap org yg buka link anda, anda akan dibayar. MUDAH kan ?? Anda boleh pilih nk masuk ke akaun atau cek di pos ke alamat rumah anda. INGAT!! Anda tidak rugi apa-apa.

      bukan sekadar membantu anda sahaja bahkan mampu membantu orang lain. kalau tak percaya,join dulu. baru anda tahu macam mana.
      http://YouthToEarn.com/?ref=78925

      Delete
    2. Sy nk tnya mcm mn nk tebus duit tu.. bantu sy..0133p52438

      Delete
    3. Sy nk tnya mcm mn nk tebus duit tu.. bantu sy..0133p52438

      Delete
  5. Sally harapkan 8share, Nuffnang...pastu kadang-kadang dapat la sikit duit daripada advertorial kat blog...

    ReplyDelete
  6. tak tahu nak buat side income aper... Fiza pun kje mkn gaji jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiza...blh wsap nani..0133359726
      Student pun buay side income ni...tanpa sedar semua dah ada income ni cuma tak tau cara...sy sudi sharing info. Wsap jer no saya.

      Delete
  7. Salam.
    Sekarang ni segalanya naik. Cuma gaji je yang susah sikit nak naik.

    Saya kerja sendiri. Buat perusahaan cendawan. Semua kos bahan mentah meningkat tapi harga cendawan tak boleh nak naikkan suka2. Nanti customer bising. Nak tak nak terpaksa juga cari side income.

    Baru-baru ni saya buat produk sendiri, serunding ikan bilis. Ni projek untuk raya kali. Kayo2. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm, betul sgt. Benda lain sng je naik, gaji je yg payah naik. Haha.

      Teringin nak ber-business sendiri tp rs mcm ilmu tak ckp lagi. Modal pun penting juga kalau nak start business. Kan?:)

      Delete
  8. Uish seramnyaaa. Nak kena berjimat dari sekarang dah ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niat mmg nak berjimat tapi lastly ada je duit keluar. TT__TT

      Delete
  9. Adik adik tengok banyak yg kita boleh buat side income kat fesbuk, instagram. Tapi takut nk join. tkut kena tipu. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kena cari yang betul2 boleh dipercayai. Kalau tak habis duit kena tipu.

      Delete
  10. Salam.

    MF..ak pun fikirkan perkara yg sma.

    Aku rasa buat msa ni gaji masih cukup lagi.. tapi nak juga side income utk buat aktiviti2 yg ak suka, :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2, setuju. Mcm aku suka sgt travel jalan2, tapi kdg2 kn fikir 2-3 kali nak buat sbb kn tgk bajet gaji tu. Haha.

      Delete
  11. dulu ada gak berniaga kecil-kecilan..tapi pastu..sibuk tak berniaga dah..huhu so, no side income buat masa ni

    ReplyDelete
  12. Blh call sy Amar 0106002626 atau 0172117743 jika berminat mencari side income yg simple,secure n longterm (boleh diwarisi)..tq :)

    ReplyDelete
  13. Sy cuma buat side income dgn hanya benda yg anda pakai n lihat hari2...
    Pendek kata xbuat apa2 cuma guna jer mcm biasa tp duit masuk acc bank setiap bln.
    Income boleh diwarisi dan insuran rm100k percuma!

    Nak tau?
    Whatsapp nani 013-3359726

    ReplyDelete
  14. tumpang lalu..

    saya nak bantu para wanita bekerja atau suri rumah atau lepasan SPM atau fresh graduet menanggur buat side income dengan hanya duduk dirumah sahaja..

    ini Bukan skim cepat kaya, saya perlu bimbing anda dari A-Z untuk menikmati 4 atau -5 angkaseperti saya dha dapat sekarang..

    yang penting minat dan bersungguh..

    kalau serius wtapp saya terus 0136240955

    ReplyDelete
  15. Assalammu'alaikum sahabat,

    Di sini sy ingin sharing sikit terpulang pada sahabat untuk menerimanya ataupun tak,sy sekarang buat side income dengan perlaburan forex so far alhamdulillah ade profit.. kena tau forex ni ape?pertukarangan matawang asing.. nak2 skang matawang kita jatuh teruk la lgi.. perlaburan ni ada 2 cara..


    1) Manual trade = kita yg trade, 100% untung atas kita dan 100% juga rugi atas kita.

    2) Fund Manage = bukan kita trade,100% company broker yg tradekan ikut modal pakej yg company tetapkan.. kita cuma labur sahaja.. keutungan 80% (kita) 20% (syarikat).


    Jadi kesimpulannya mana yg lagi bagus???

    1) Manual trade?
    2) Fund Manage?

    Yang sekarang sy buat adalah dengan menggunakan "Fund Manage" company tradekan sy hanya duduk dirumah tidak perlu berbuat apa2.. setiap hari company akan bagi sharing profit dari modal yg sy laburkan. Xperlu risau.. tiada kerugian!!!! Hanya ada keuntungan yg dpt.. sebab guna sistem Fund Manage ni la.. ini baru betul pasif income xpayah buat apa. Hanya labur dan tunggu keuntungan sahaja.. yg dipanggil ROI "RETURN OF INVESTMENT".


    MAAFLAH TERPANJANG PULAK.

    *kalau ade sesiapa yg berminat PM la sy dan yg xberminat pun xde masalah,income sy tetap masuk hari2 walaupun kamu xberminat,sy sharing je ni.. sy sudi tunjukkan jalan bagaimana.sama2 dapat ilmu yg berguna.Insha Allah.



    0136740363 - whatsapp
    Chek20

    ReplyDelete
  16. saya dah dekat 500usd tp x keluar pun option awak penah payout ke?atau ada pengalaman payout?

    ReplyDelete
  17. Saya ada wt share link youthtoearn..tp xtau macam mana nk payout..ada sapa2 tau x macam mana nk payout..

    0133052438

    ReplyDelete
  18. Assalammualaikum. sy setuju dgn sis. skrg ni mmg kena cari side income. online bisness adalah salah satu pilihan yang baik sbb masa yg flexible. sy dah 3 tahun jalankan side income Shaklee melalui online. walau bagaimana pun, since 2016 ni ekonomi dah makin meruncing, pakar bisness kata "jangan mulakan bisness ketika ekonomi jatuh". sy ada kongsikan mengenai ini dlm blog sy. boleh baca di sini http://diyanajamal.blogspot.my/2016/02/jangan-mulakan-bisness-masa-ekonomi.html

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.