Nyamuk oooo nyamuk~ | miss fluffy


Monday, 21 January 2013

Nyamuk oooo nyamuk~

Assalamualaikum.

Pheww lama sungguh tak update entry. Konon busy mengalahkan YB-.- *hakikatnya balik keje terus membuta, buruk perangai~ 

Okey, kali ni nak story pasal binatang yang sekoq ni. Nyamur~ Tuh nama panggilan untuk nyamuk. Mak aku yang letak. Aku tak tau kenapa semenjak dua menjak ni banyak giler nyamuk kat rumah aku. Kau reti banyak? Harap kau mengerti. Huhuhu~ Puas aku cari punca depa ni membiak. Segala air bertakung aku tuang tapi hasilnya semakin banyak nyamur berkeliaran sesuka hati. Kalau berkeliaran sajer takpe, ni siap kokak lagi tuh yang aku tak tahan. Kalau mereka kokak bulih kuruih takpa la, ni tak. Silap hari bulan masuk spital. Kan ke menyusahkan namanya. Siap orang datang fogging lagi area taman.

Aku syak memang musim mereka mengawan kot=.=' Tuh yang banyak tuh.



Tapi takpe dengan arus kemodenan yang semakin maju *ayat skema SPM ada beberapa solutions yang boleh aku berikan untuk mangsa yang senasib dengan aku. Aku selalulah guna method ini kat rumah. Rasa puas bila membunuh=.=

1. Racun perosak/Ubat nyamur


Aku rasa yang ni semua tau kot. Semua selalu guna kan? Huhu Fumakilla & Ridesect adalah pilihanku. Hwahwahwa~

2. Ikan kapi
Menatang ikan ni aku selalu bubuh sekor dua dalam kolah bilik air. Ala takpe buat bunuh jentik-jentik je. Haha hujung minggu sila rajinkan diri anda cuci kolah ye. Heee~


3. Badminton elektrik
Aku taktau nama betul benda ni apa tapi ni lah nama yang aku selalu panggil. Guna reket letrik ni memang ohsemm. Meletup-letup nyamur bila kena. Haha nampak kejam tapi nak buat macam mana. Tak bunuh kang kena denggi lak aku. Huhu. Kena cas la badminton ni. Besh woo guna ni. Seriyes. Dalam beberapa saat kau dah berjaya bunuh banyak ekoq nyamur. Tak perlu tampaq lagi!! Cehh~ =.= Benda ni aku beli kat pasar malam je. Ce try. Ohsemm woi! Hehe



Tu je lah benda yang selalu aku guna. Kot hampa ada cara lain lagi moh share. Bulih aku kurangkan nyamur kat rumah ni. 

//Dulu kes semut. Menatang memang suka dengan aku kot. 
///Oh ya, favorite blog aku letak blog aku dalam bloglist beliau. Trimas Zyraroxx. Bangla sungguh, errr bangga sungguh. Huhu.

6 comments:

  1. ngahahahaa! huntunglah gua berdarah pahit, nyamuk tak hingin isap darah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung lu..darah berperisa kopikah?huhu~

      Delete
  2. Hahahaha! Raket badminton tu mcm best je nak bunuh nyamok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh best la aisya..seriyes best!!wahaha

      Delete
  3. haha aku tergelak tgk rupa ridesect tu...slim sungguh :)

    err cdangan aku, buka kipas full speed lepas tu berbungkus dalam selimut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha err slim pun xpe lah..*xngaku lukisan buruk
      okey aku terima cdgn ko!!huhu

      Delete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.