Sahur~ | miss fluffy


Saturday, 13 July 2013

Sahur~

Assalamualaikum.

Tahun ni aku kira bertuah la dapat berpuasa dengan family. 6 tahun lepas aku hanya mampu berpuasa di perantauan. *Jauh dari kampung~ Sadis kan? Huhu tapi apa boleh buat, demi menjalankan tugas sebagai pelajar aku harus lah tempuhi semua ni. *Ayat cliche~

So, banyak la kenangan manis pahit bila berpuasa jauh dari family ni. Berpuasa dengan kawan² serumah merangkap kawan sekelas. Best juga. Awal² puasa rajin je masak. Masuk minggu ke-2 semua makanan main tunjuk dan bayar. Kahkah memang la semua jadi malas nak masak. *Semangat hangat² tahi ayam je-_-

Time sahur, puas jam loceng bunyi baru la sedar diri nak bangun bersahur. Kalau nak bangun sahur pukul 5 pagi, aku rasa pukul 4 pagi dah kena set alarm. Take time wooo nak bangun! Haha nampak kemalasan di situ kan?:P Ada sekali bila semangat nak bangun bersahur tapi bila dah bangun tengok jam mak aih!! Waktu sahur dah habis. Memang frust la masa tuh. Tapi sekarang bila dah dekat dengan family senang je. Ada mak tolong kejutkan anak dia yang susah bangun tidur ni. Wahaha>,< Rasa rindu pulak zaman study. Banyak kenangan best²!!



Oh ya! Aku baru buat Instagram *ketinggalan Marilah follow~ 

Instagram *klik je icon:)

15 comments:

  1. bersahur dengan family ialah saat yang indah :D

    ReplyDelete
  2. pha is masa dok asrama, susah gila nk bangun sahur. masa duk kat rumah, senang pulak, walaupun x dikejut. heran betol.. hehe

    ReplyDelete
  3. Bestnye dapat bersahur dengan family...Akak plak tahun ni tahun ke 6 puasa di rantauan..sobs...rindu nak bersahur & berbuka dengan family besar...

    ReplyDelete
  4. best kenagan puasa dhostel..:)

    ReplyDelete
  5. btol2..rindu msa belajar..tp kebnyakknnya xsahur la hu3..

    ReplyDelete
  6. time study mmg byk kenangan berpuasa.. hehe... terlajak tido tu mmg selalu lah.. huhuhu..

    ReplyDelete
  7. btw, lupe nk cakap.. dah follow dah instagram.. hehe

    ReplyDelete
  8. kalau sahur sendiri...mmg malas nak bangun
    tp klo sahur dgn rakan2 or family semangat sikit nak bersahur

    yumida klik iklan nuffnang blog sis ni :)

    ReplyDelete
  9. sama la kiter dulu time stdy ckj agak malas sebenarnya mak bngn sahur.. sebelum tidur letak air masak kat sebelah then kunci jam.. bila bngn nnt dlm gelap je minum air seteguh. then tidur balik.. haha..

    ReplyDelete
  10. selamat berpuasa MF.. kalau sahur dengan family sangat seronok sebab tak payah masak.. hehe..

    ReplyDelete
  11. aiiiseeemann..siap promote instagram lagi eaa..haha! =)

    ReplyDelete
  12. dah sua hari saya tak sahur sebab penat sangat2.. selamat menyambut ramadhan

    ReplyDelete
  13. Salam.

    Ak takda kenangan sangat bab bersahur ni.. salu memang bangun utk bersahur. Sebab, ak bgn pukul brapa pun, kepala ingat nk mkn je,ekekeke

    Time study, yg kurg bestnya, bila roomate ak jenis tak bersahur. Terkontang kantingla ak sahur sorg2. Kdg2 sebab boring, ak mkn skeping biskut,kurma sebiji,pastu baring2 balik.. perghh, tak best giler sahur sorg2.

    ReplyDelete
  14. Zaman belajar dulu, malas gila nak bangun sahur. Sanggup sahur sebelum tidur. Hehe~ Bila kat rumah best! Mak tolong kejutkan. Pastu makanan sahur takde la sedih macam zaman belajar dulu.

    ReplyDelete
  15. kebiasaanya kalau sahur dengan family ok je., tapi kalau dengan rakan² mesti ada tragedi yg menimpa., hahahaha..

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.