Semak perut~ | miss fluffy


Sunday, 21 July 2013

Semak perut~

Assalamualaikum.

Minggu ni buka blog pun kalut² je. Rasa macam banyak hal kena buat. Haha sibuk mengalahkan Menteri Pasola. Tambah² pulak dalam minggu ni dapat 2 interview kerja. *Alhamdulillah Tapi ku rasa sungguh gementar mengenangkan apa yang nak berlaku dalam interview tu nanti. Actually aku takdak lansung pengalaman masuk interview kerja. Ada pun sekali la. Masa lepas SPM dulu, interview nak masuk kolej apa ntah aku dah tak ingat. Lepas tu dah takdak interview² lagi dalam hidupku sampai lah saat ini. Baru la dapat rezeki nak masuk interview. *Banyak sungguh perkataan interview dalam entry ni-_-

So, agak serabut kusut la sikit kepala. Macam² dok fikir. Kahkah. Nampak sangat over nervous tau! Konon rasa macam butterfly in my stomach la. Hukhuk:P Apa pun doa²kan aku berjaya dan dipermudahkan urusan ini olehNya. Mana nak tau berkat bulan Ramadhan, InsyaAllah.

Lagi 1!! Korang share la sikit tips kat aku bagi yang dah ada pengalaman interview. Mana nak tau aku boleh pakai tip² korang. Hehe:)


p/s: Teringat sorang kawan dulu pernah cakap, kalau semak perut telan penyapu. Erkkk apa dia ingat macam semak dalam rumah ka ambik penyapu sapu. Huhu.

23 comments:

  1. hmm akak. sy belum ada pengalaman tapi sy nak doakan semoga akak berjaya. good luck sis!! fighting! >.<

    ReplyDelete
  2. Wahhh good luck untuk interview tu nanti k. Be well prepared & confident tu penting! ^^

    ReplyDelete
  3. syuk pun tengah tercari2 apa yang selalu ditanya.
    akak kalau dah tau publish la entri tu ye. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dik..kalau dpt akak publish yer...

      Delete
  4. tips dia..study psal krja yg dmohon 2 =) relax2 je..bca doa byak2 hu3..all the best..smoga dpermudahknNya

    ReplyDelete
  5. sama! takde pengalaman lg bab2 interview ni.. huhu.. good luck ye..

    ReplyDelete
  6. yuhuuuu rindu gua takk? ufufufu.

    gua ni tak berpengalaman sgt terbiu ni, baru dua kali kena. 1 xdpt job, 1 dpt job sebb bossnya peramah, asik dia je ckp =..=

    ReplyDelete
  7. dulu memg nebes p.. sekarang ckap dalam hati 'aku rela ditembak'

    ReplyDelete
  8. Salam.

    Kejap..semak ke senak weh..

    dari mana la dtg suh telan penyapu tu,huuhu..terus masuk sepital jadinya,hehehe

    Pengalaman ak pun tak banyak, yg ak cuba buat, duduk dgn postur yg betul, bila bercakap, try to have eye contact dgn pihak satu lgi. Ak tak tau org lain, tapi bila ak buat dua ni, ak rasa lebih berkeyakinan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ada 2 tu..semak & senak..org kedah selalu ckp semak perut..maksudnya berserabut atau rimas...hehe btw, thanks utk tips..ku nerbesss~

      Delete
    2. ooo..maaf, ak baru tau, hehe. org utagha salu guna semak la ya. noted. Bilanya ko interview?

      Meh ak share satu lgi, pkai baju yg ko selesa. Memang kalau pi interview, eloknya kai baju formal, tpi cari la yg selesa.. bila selesa, ko pun confident je kan? iya kan je tau,ekekeke

      Delete
  9. jawap apa yg disoal, jgn menyeleweng., bila bercakap jgn gagap²., jgn terlalu jujur, menipu jika perlu.,

    dalam interview yg penting kena pandai bercakap., tahu buat kerja atau tak tu belakang kira.,

    semoga berjaya., hahahaha.. :))

    ReplyDelete
  10. all the best ya da semoga segalanya dipermudahkan hendaknya

    ReplyDelete
  11. good luck untuk interview tu nanti.. :D

    ReplyDelete
  12. all the best ye..mun pon xpernah gi interview lg..hee

    ReplyDelete
  13. All the best, walaupun wan lambat utk komen. Yg penting konfiden bila jawab soklan. Nervous itu perkara biasa. Org yg pegi intebiu 80 kali pun akan rs benda yg sama. Stay cool & rilex...buat mcm tak gabra. Jawab jerk apa yg ditanya dgn yakin dan tak meleret-leret jwpn...sebab kalau tidak diorg akan generate soklan dr jawapan kita. Ok.

    ReplyDelete
  14. goodluck kak :D *penyapu pun boleh, hahaha

    ReplyDelete
  15. good luck.kalau sis jwb jea. yg penting confiden. dapat ker tak dapat kerja tu blakang kira. tak dapat maknanya bukan rezeki kita la kan.hehe

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.