Work & Personal Life | miss fluffy


Saturday, 31 January 2015

Work & Personal Life


Kerja.
5 hari seminggu.
9 jam sehari.
45 jam 5 hari.
Tambah kerja lebih masa.
30 minit - 1 jam sehari.

Kehidupan peribadi.
Hujung minggu.
2 hari seminggu.
48 jam.

Jadi, tolong.
Jangan ganggu hujung minggu aku.
Aku perlukan masa aku.
Jangan kusutkan 48 jam yang aku ada dengan hal kerja lagi.
Cukuplah hanya untuk 45 jam.

Jujurnya.
Aku bukan 'workaholic'
Aku mahu ruang.
Dan aku bukan seperti kalian.
Yang setiap masa memikirkan hal kerja.
Itu bukan aku.

Stress!!

6 comments:

  1. weekend aje lah kita ada masa untuk diri sendiri kann :)

    ReplyDelete
  2. huh.. terasa penat sgt dgn kerja, peribadi. mcm xcukup 24 jam tu

    ReplyDelete
  3. Ala kenapa ni.. Jangan stress stress yer.. Hujung minggu memang waktu untuk kita rehatkan minda kan.. Ros faham situasi tu. Kadang kadang bukan je hujung minggu, time kita sedang bercutu pun masih ada yang hubungi kita tanya soal kerja... Emmm

    ReplyDelete
  4. sangat tak suka kalau orang ganggu hujung minggu gara2 pasal kerja. huhu. rasa mcm er, paham tak skrg ni time cuti?

    ReplyDelete
  5. Deno keje sendiri kat umah.. tapi itu pun rasa tak nyempat2

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.