Weight Loss Mission: Roti bakar & Telur sayuran | miss fluffy


Friday, 20 March 2015

Weight Loss Mission: Roti bakar & Telur sayuran


Alah kau. Buat roti bakar dengan goreng telur pun nak kecoh dalam blog. Kahkah suka hati aku la. Cehh! Saja la aku nak share idea dengan hampa semua. Kot la idea kering nak makan apa kan. So kali ni menu ni sesuai untuk sarapan pagi la. Simple & senang nak buat. Janji bukan breakfast jajan sama air coke sudah. Rosak habis program hang! HAHA


Konon nak breakfast macam kat hotel. Muahaha! Takpa gambar lawa penarik minat. Eh, lawa ke? Hikss.

Ok simple je nak buat ni. Bakar roti biar garing sikit (ikut tekak hampa), telur digoreng tanpa minyak, tabur atas telur daun bawang sikit, letak tomato sikit, lada sikit pastu biar la telur tu masak. Ikut hampa la nak separuh masak ke, masak semua ke. Terpulang pada selera. Then siap! Kalau ada cheese boleh je nak tabur. Bergantung pada kreativiti masing-masing. Pastu aku taruk la sos cili sikit, kasi pedas-pedas. 

 

Dah boleh makan dah! Sekejap sangat nak siapkan, simple yet delicious :)


 
Selamat mencuba!

p/s: Aku tahu sekarang dah petang even aku post makanan yang sesuai untuk breakfast. Kehkeh ;p

9 comments:

  1. Sedapnye nampakk.. segar nampaknye daun ngan tomato tu.. pandai amik pic

    ReplyDelete
  2. wow owow wow! sedapnya makan2 stail mat saleh ni. tapi gua suka makan hat putih ja :3

    ReplyDelete
  3. siap decorate lg mknn ye. bagus2. creative.

    ReplyDelete
  4. OKje selalu gak buat gini Mime untuk budak sarapan,...... tap tak delah sayur, tomato bagai....bebudak mana sukakan.... cuma letak lada sulah jer selalunya. Yang sorang lagi tambah sos....Selesai untuk bekfes mereka....Kalau makan ni sebulan siang malam sure slimkan Mime...Okje ni bilalah nak slim hihi

    ReplyDelete
  5. Yang simple tu kekadang lebih sedap..mmm yummy

    ReplyDelete
  6. owh dia punya decoration.. memang owesome!!

    ReplyDelete
  7. gambar close up terliur plak mlm2 ni. haha

    ReplyDelete
  8. Salam. Hee swdap roti bakar ;p

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.