Weight Loss Mission: Peluh......peluh......!! | miss fluffy


Saturday, 4 April 2015

Weight Loss Mission: Peluh......peluh......!!


Haipp lama tinggal blog. Busy macam ntah pape. Kerja punya hal, GST lagi, system baru lagi, masalah lagi. Haaaaa tired already...! :(

OK, tapi aku still jalankan misi turunkan jarum penimbang. Kalau balik kerja lewat pun, ambil masa 15 minit buat la apa² senaman ringkas asalkan keluar peluh. Sikit² lama² jadi kurus. Ye dak? HAHA

Aku ni pun memilih juga nak buat exercise apa. Kalau exercise payah² taknak buat, malas. Kehkeh. Aku lebih suka buat senamam yang ada tarian sikit. Music sikit. Baru fun nak keluarkan peluh. Macam zumba ke, aerobics ke. Apa² je lah yang penting aku happy dan bahagia.
Meh nak share. Antara video favorite aku. Dan aku selalu la buat apa yang mereka buat. Mula² tak reti la tapi bila selalu buat akan jadi reti la. Kan?

Aku suka menari ni. Lantaklah buruk benor pun tarian aku. Bukan ada orang nampak pun. Hehe.

Yang ni pulak bagus untuk warm up. Nak lembutkan otot yang keras tu. Sesuai sangat!


Ini pun ok gak. Singkat je video ni jadi kena pandai-pandai la pelbagaikan style exercise kita.

Ada banyak lagi. Kau taip je kat You Tube. Bercambah-cambah video pasal senaman. HAHA. Selalunya aku akan bersenam dalam 15 min hingga 30 min. Bagi aku la, sekejap pun takpe biar konsisten. Hari-hari buat lama-lama kita akan terbiasa la dengan senaman ni. 

Sebenarnya kena pasang azam kuat-kuat bila masuk bab bersenam. Macam aku ni azam melangit, tapi akhirnya berakhir dengan dengkuran di bilik tidur 

Haihh, aku harus berusaha. Chaiyok! Hehe.

5 comments:

  1. Chaiyok! Chaiyok!! hehe, Zue pun suka jugak buat aktiviti ni..
    btw, nak jemput sis join segmen bloglist Zue:
    http://melaedah.blogspot.com/2015/04/1st-bloglist-segment-by-zuezulaikha.html

    ReplyDelete
  2. saya tidur pun berpeluh.. so, tak perlu bersenam lah kan..? heheh

    ReplyDelete
  3. memang berpeluh lah kalau buat senaman gini. hahaha

    ReplyDelete
  4. akhirnya..mindset la kne kuat ek..klau tak kuat..tak boleh gak.. ;p

    ReplyDelete
  5. mari kita kurus sama2.. CT pun under diet program =)
    heheh usually jejoget dalam rumah je.. guna zumba lagu kpop..

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.