Tak faham bahasa!! | miss fluffy


Saturday, 6 October 2012

Tak faham bahasa!!

Assalamualakum.

Bangun je tidur, tup-tup dengar suara budak-budak main depan rumah. Maklumlah, level aku mana ada budak-budak. So, macam peliks ajaib lah tetiba dengar suara budak.

Okey. Dah agak amenda dorang main.

Kucing.

Bukak pintu, tengok. Berdiri tegak. Dorang letak getak zero point kat leher anak kucing tuh.
Menjerit-jerit kucing tu. Damn! Siap boleh panggil anjing lagi kat anak kucing tuh.

Ini yang aku cakap tak faham bahasa! Bukan sekali aku sound budak-budak ni. Dah banyak kali. Okey fine aku tak kisah kalau nak main kucing tuh. Tapi sila dengan berhemah. Budak dah besar, boleh fikir tapi? Perbuatan yang mendatangkan marah. Sorry lah. Kalau sekali dua takpe. Ini dah berkali-kali. Sampai naik berang aku.

Yeah! Orang la cakap. Bukan aku yang cakap la kan, budak jangan dimarah. Tapi nk lebih broooo.
Sebelum amukan Baja Hitam aku mengamuk, baik aku dulu yang mengamuk. *eerrr Mask Rider ah!! LOL!!


So, sekarang dorang still depan rumah. Dengan getah zero point bengong tuh! 



19 comments:

  1. Dorang letak getak zero point? getak zero point tu benda alah apa? TALI LEHER haiwan?

    bukan nk racist, bebudak2 tu cina kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. getah zero point lah~typo-,-
      alah getah yg smbg byk2 jd mcm tali pnjg tuh..
      taklah, budak melayu kita lah...

      Delete
  2. mental disorder kot budak tu. Tak kenal antara kucing dengan anjing,

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..mcm psycho pun hadoo..siap bertekak lg gn housemate sy ckp tu anjing..
      nsb baik anak org..klu adik sy, piat telinga jwbnya..

      Delete
  3. haha . menda la bebudak tu , dah takde keje lain la tu . pfft ! =_=!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?playground pnyalah dekat..padang sikit punya luas.
      dera anak kucin plak yg menjdi pilihan dorang...weirdo~

      Delete
  4. kesian plak kucing tu. td kt kedai makan baru tengok 2 org budak ni main kucing. kasar plak tu, kesian tgk kucing tu.. family diorg tgk je.. takde tegur takde kate ape2.. seolah2 mcm binatang tu brg mainan tak rase ape2.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian..dh tegur elok2, marah pun still degil..xtau lah..emmm tu lah..sy ada jugak tgk situasi cm awk tuh..mcm xda perasaan je..aishhఠ_ఠ

      Delete
  5. erghh miza paling geram kalau nampak manusia yang suka buli haiwan yang tak bersalah tu.. karang dia sumpah seranah baru tahu :'/

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang geram kan?taktau lah apa sebenarnya dlm kepala dorang ni...
      munhkin kurang kasih sayang kot;p

      Delete
  6. selalu budak2 suka buli kucing ni.. dikejar, pegang ekorlah... penat kucing melarikan diri... memang geramlah kalau ada budak macam gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt geram..kdg2 main smp terjerit2 anak kuicng tuh sakit..nk marah kang anak org..duhhh~

      Delete
  7. Ciannnn kucim tuh.asal tak pacik je telinga dowg satu2 gune zero point tu...hhhohoohohohoh.
    btw salam kenal dear..cik dah follow awak tau^^

    http://azlyiejah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian...nk piap je telinga kalau ikutkn tp anak orang..hahaha
      //salam kenal too:)

      Delete
  8. ape kat fluffy ikat getah posmen lak kat leher budak2 uh...haha.. dapat la sekor dua berok makyeh yang beso :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. emmm cadangan di terima mr.lidi..haha nt lagi sekali dorg buat, mohon bantuan getah abam posemen..hehe;p

      Delete
  9. Replies
    1. ahaksss;p garang masa tertentu je..ngeee~

      Delete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.