Sperma Cinta, Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang, Psiko | miss fluffy


Thursday, 6 June 2013

Sperma Cinta, Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang, Psiko

Assalamualaikum.

Takde idea so saja gatai² nak buat review buku yang aku baca. Buku pun dah lama baca baru sekarang gatai aku nak buat review kan? Tskk. Nampak kelembapan kemalasan aku disitu-_-

 



 Sperma Cinta
Bagi aku buku ni best sangat. Sebab lawak giler. Serious!! Tergelak² aku baca. Aku agak la, cerita ni berkisar pasal kehidupan yang berlaku dalam hidup penulis. Time beliau kecik². Best sangat. Dengan bahasa yang sempoi bersahaja boleh la kalau nak rileks release stress boleh la hambik baca. Highly recommended. 
Rating: 

 Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang
Kalau nak dibuat perbandingan dengan Sperma Cinta 1.0, ni lawak la jugak tapi tak menyegat sangat macam yang #1. Aku lebih suka lawak yang #1. Sama jugak jalan cerita berkisar pasal kehidupan penulis time beliau dah besar². 
Rating: 

 Psiko
Mengisahkan kehidupan 2 orang gadis. Bella dan Rebecca. Bagi aku buku ni memang psiko. Hehe sebab cerita mengenai pembunuhan kejam. Cara penyampaian pembunuhan tuh buat aku berair mulut. Terbayang ke-ngerian tu. Aku mula tu confius gak cerita ni tapi yang aku simpulkan dari teori aku sendiri pembunuh tu jenis kanibal. Orang makan orang. Ha! Siapa yang suka darah², bunuh² di rekomenkan baca buku ni. Hehe.
Rating: 

Itu saja. Nak tau lebih sila beli. Kahkah. Aku nak review buat karang ayat bunga², puitis aku tak pandai. Lemah karangan. Ini je aku termampu katakan di entry ni. Hukhuk~

33 comments:

  1. tengs bagi idea utk da next novel... heheh =D

    ReplyDelete
  2. semua best2 sinopsisnya...bolehlah beli nanti..

    ReplyDelete
  3. buku-buku dari lejen press, fixi, etc most of em best-best belaka; dorang bawak label diorang tersendiri. Kretif dan seronok untuk orang yang nak lari dari novel-novel cinta biasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul²...first time baca dah jatuh cinta! hehe :D

      Delete
    2. Salam. Ak pun baru nak sebut pa yg syaf sebut,keh3. Yg ko baca ni mf, under lejen press kan.

      Skrg banyak dah penerbit2 buku indie. Paling ak suka, slain citer, cover novel depa pun lain dari yg lain :)

      Delete
    3. yep betul under lejen press...ha tu la..cover dorg mcm simple tp terbaik..jln cerita pun mmg lain la..suka²!!>.< hehe

      Delete
    4. hehee, aku pun.. suka2!! Lejen press ak cuma ad chuck taylor je mime. Fixi bnyk le. hehehe. Ak nak try la beli psiko, ak suka citer jenis camtu >_<

      Delete
  4. hurm...can be considered for the next collection...

    ReplyDelete
  5. hihi,kalau nk pinjam boleh tak? ekeke.

    ReplyDelete
  6. Tajuk yg agak superb...Hehehehe.

    Wan tak penah beli satu novel pun, tapi nmpk mcm menarik utk dibaca.

    ReplyDelete
  7. bestnya baca novel..(teman je malas)

    ReplyDelete
  8. Psiko tu macam takut je nak baca. Orang makan orang? Fuhhh !
    Btw sape penulis novel2 ni ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk #1 & #2 penulis dia aisa linglung...then yg #3 tu penulis dia ehsan el bakri :)

      Delete
  9. mak ai rajin nye mike bace novel ye yong...awok mukesurat pertama udah menguappppp.... surrender

    ReplyDelete
  10. wah! macam best! :D
    salu gak tengok citer ongputih yang orang makan orang tu. apsal lah sekarang ongputih suke tau buat citer cenggitu.. gila seram! kalau baca maybe ok lagi daripada tengok movie. gigit2 hujung bantal! roommate pun hairan. haha :'O

    ReplyDelete
  11. Buku ni, keluaran apa MF?? Tak pernah baca plak buku ini.. Tajuknya pon seram je, teringin plak nak tau.. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. keluaran lejen press..beli online pun boleh kat lejenpress.com kalau tak silap...^^

      Delete
  12. serius macam best je. nak try beli lah, hewhew

    ReplyDelete
  13. wah. .menarik. .tjuk dia pun mnarik. .blh cba bca nie. . :D

    ReplyDelete
  14. dah lama gila x baca novel macam ni :(

    ReplyDelete
  15. tiga2 buku ni kita tak buat collection lg.. hee thanks sudi buat review.. err tapi mcm malu pulak baca tajuk novel no.1 n 2 tu.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tajuk je mcm malu..tp isi kndungan dia mmg giler² habis...superb la org kata..muehehe:P

      Delete
  16. eeeiiiyy, rasa membuak2 terus keinginan nak baca novel2 ni... tpi, dkt tawau ni, conform lah susah nak jumpaa... T_T...gulp! kempunan...haha! sperma cinta tu mcm syok sja cerita dia lps tgok review MF..siap bersambung lagii...aiiyaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli online la CJM...kat lejenpress.com...mcm² buku ada tau...

      Delete
    2. oh...nnti CJM tengok..mana tau ada yg berkenan...trus tak bleh tidoo dibuatnya....haha! thanks tau! =)

      Delete
  17. salam..
    amboi..bce buku tjuknyer bleh thn ea..cinta sajeeee =)

    ReplyDelete
  18. gulp, sperma cinta? oooh, okay. tajuk unik di situ

    ReplyDelete
  19. setakat ni belum baca lagi mana-mana buku yang direview tu..tapi macam nak beli pula lepas baca review ni :)

    ReplyDelete
  20. rajinnya dia baca novel ^_^

    ReplyDelete
  21. psiko itu bunyi mcm menarik. hehe

    ReplyDelete
  22. se-kejam-kejam 'PSIKO',
    Kejam lagi 'Kontrol Histeria'

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.