#Pray for Gaza | miss fluffy


Thursday, 15 November 2012

#Pray for Gaza

Assalamualaikum.

Mula-mula aku tak tau apa yang jadi hari ni. Serious aku tak tau. Tapi bila buka Facebook, ramai sangat pos pasal Gaza. Pasal Israel. Apa? So, aku pun pelan-pelan baca. Pelan-pelan buka setiap info yang kawan-kawan share.

Kelu. Sedih. Kejam!

Tu je yang keluar dari mulut aku. Apa salah saudara Islamku kat sana? Siapa yang terrorist sebenarnya? Orang Islam dituduh sebagai terrorist, tapi Yahudi yang membunuh berpuluh ribu saudara kami layak dipanggil apa? Penjenayah? Bukankah itu lebih kejam dari terrorist? Budak kecil yang tak berdosa dibunuh, terbakar. Sedih aku tengok. Makin lama aku scroll wall Facebook aku, makin aku tak sanggup nak tengok. 

Marah dengan Israel, marah dengan Amerika, marah dengan diri sendiri kerana yang aku mampu buat hanya berdoa. Ya, hanya doa. 




//Moga Allah melindungi mereka.

6 comments:

  1. tu je yg kita mampu buat.. melihat dan berdoa.. kdg2 tak sanggup nk tgk.. binatang pun jauh lagi mulia dr tu.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah...nk menyumbang pun boleh tp tu lah...doa sajalah yg mampu dihantar bt masa ni..:(

      Delete
  2. inilah org kata double standard yg diletakkan ke atas org islam oleh org kafir..apabila org mlakukan kesalahan dijatuhkan sbg pnjenayah tp bila org islam mlakukan kesalahan trus dilabelkan terorist. double standard yg DUNIA perlu buang utk berlaku adil tp hakikatnya DUNIA itu sendiri dikawal zionis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks utk penerangan yg pnjg lebar..baru aku tau maksud double standard dunia..tp yg pasti kuasa veto yg ada hny boneka rosak..ada tapi tak berguna..

      Delete
  3. Pray for Gaza
    moga Allah lindungi mereka

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.