14 February | miss fluffy


Thursday, 14 February 2013

14 February

Assalamualaikum.

14 February. Apa ada? Hari apa? Orang cakap hari ini hari kekasih. Yeke?????? Haha. Valentine's Day. Ehmmm. Aku rasa semua dah tau haram kita yang beragama Islam sambut hari ni. Bagi aku tak perlu ada hari kot kalau nak berkasih sayang. And don't just think love cintan cintun ni dengan girlfriend/boyfriend je. Parents, friends, siblings tuh pun boleh apa. Tak payah lah kita nak sambut. Bukan ada faedah apa pun. Jadi yang bukan-bukan adalah. Faham kan jadi apa yang bukan-bukan? Huhu semua dah besar panjang mesti boleh fikir apa.



ATAU



Sebab aku kata violent time? Sebab time ni lah kononnya hari berkasih sayang bertukar jadi hari bunuh diri, hari frust menonggeng, hari bakal buang bayi. Errr macam-macam hari lah. Lu pikir la sendiri. Huhu-.- Dah tak payah sibuk nak plan separuh mati macam mana nak sambut giler gempak punyer. Duk diam-diam makan limau CNY punya sambil tengok Upin Ipin kat rumah lagi bagus. Hiksss

Just my 2 cents. Nak terima ke tak tuh atas korang la. Takkan aku nak paksa lak. Cuma fikir mana buruk baiknya perbuatan dan perlakuan kita ni. Peace!!:)

13 comments:

  1. violent time? teringat pulak kisah kat Berjaya Times Square XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. terjunan?terjunam?saja terjun?hikkss

      Delete
  2. salam..

    sempena hari valentine smalam, saya kol mak saya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..call mak perkara paling awesome dikala valentine!!hehe;)

      Delete
  3. jangan nak 'violentime' sgt kan huhu. terjun tingkat enam ape pun x dapat.. -_-"

    ReplyDelete
  4. Setiap hari adalah hari berkasih sayang buat ktorang.. :)

    ReplyDelete
  5. Wasalam.. Jauhi Valentine ianya bukan amalan kita.. tudia macam iklan. hehe

    ReplyDelete
  6. say no kepada hari tak kasih sedunia, haha xD haram haram tapi masih ada lagi yang menyambutnya,hmm

    ReplyDelete
  7. anda di tag

    http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-who-is-lucky-one-by-hanna-kk.html

    ReplyDelete
  8. I'm a proud Muslim and I won't celebrate Valentines Day :)



    http://typoitucomel.blogspot.com/2013/02/berpurdah-fesyen-atau-ikhlas.html

    ReplyDelete
  9. jadi yg bukan2? apa itu? *buat2 noob*

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.