Online shopping | miss fluffy


Saturday, 28 September 2013

Online shopping

Assalamualaikum.

Nak cerita ni, semenjak dua menjak ni kerap betul aku shopping online. Aisehh macam addicted pun hado. Waa bahaya². Yela, bila terlibat dalam online business ni secara tak lansung mata aku jugak terlibat untuk melihat barang² yang dijual dalam internet. Bukan setakat aku yang menjual, aku juga turut membeli. Nafsu². 

Tapi kena pandai la nak pilih. Ada online shop ni harga berpatutan, ada yang mahal sikit, ada yang sangat mahal! Kena  pandai compare dan yang penting jangan malas nak buat research sikit barang yang nak di beli tu. Baru lah berbaloi².

Tapi selalunya aku akan beli barang melalui online ni sekiranya barang tu susah nak cari kat luar. Maklumlah sekarang ni memang banyak product atau barang² yang kawaiii yang dijual secara online sahaja!! >.<

Tambah pulak ada online banking, lagi senang lah. Semuanya di hujung jari. Tak perlu nak beratur panjang² kat CDM lagi. Tapi perlu ingat, berbelanjalah secara bijak. Jangan membazir. Pilih keperluan dulu daripada kehendak. Ceh kira ni tips la untuk mengawal perbelanjaan melalui online shopping. Kan?

Apa pun, happy shopping!! Hehe :)


11 comments:

  1. yep, gua setuju. salu cari brg online ni bila xdapat cari di alam nya, ngeheh :p
    haipp sabar2 jgn boros - nasihat dr seorg pemboros :3

    ReplyDelete
  2. hehehe..mun pon dulu gila shopping on9..sampai tiap hari abg posmen dtg hantar barang..

    ReplyDelete
  3. sy xbrani sgt nk beli on9 ni..bmbg kena tipu lg..cukuplh skali kot =) brang mmg smpai..tp xelok..sbar jelh

    ReplyDelete
  4. senang sekarang ni semua boleh online je.. akak kalau beli online barang macam bedak arab atau minyak kelapa dara.. kalau pakaian akak lebih suka beli di kedai sebab boleh mencuba..

    ReplyDelete
  5. Saya sebenarnya tak sabar nak ada akaun bank sendiri. Nanti boleh beli barang-barang online. Buat masa ini kalau nak pun kena melalui akaun mak ayah.

    ReplyDelete
  6. ahahaha! JM pun mcm tu jugak..tapi MF, kenalah hati2 klu shopping secara onnline ni..takut kena tipu mcm JM dulu..cis! mmg x puas hati... heee =')

    ReplyDelete
  7. hmmm.. online shopping ni payah sikit utk org yg cerewet.. nak jugak tengok dan sentuh guna mata dan tangan sendiri. haha

    ReplyDelete
  8. Tak pnh lg online soping..nnti leh cuba2

    ReplyDelete
  9. tak kesah nak online shopping asalkan fulus ada kan. untung nya awakk online shopping je kan.. hehe

    ReplyDelete
  10. tu la..kene pndai compare dlu brng..bru leh beli lau x nti bila tau ade yg lg mura..tension je..hikhik ;p

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.