Kontrol Histeria | miss fluffy


Monday, 30 September 2013

Kontrol Histeria

Assalamualaikum.


Ha nampak komenggg saudara di atas. Ok komen kat entry ini. Sebabkan komen  ini aku try la mencari² buku Kontrol Histeria ni kat MPH. Dan sangatlah membanggakan kembang kempis lubang hidung bila aku jumpa juga buku tu. Nindiaaaa!!


Kalau dilihat cetakan pertama buku ni pada Disember 2011. So maknanya dah lama la buku ni dipasaran cuma aku je yang baru beli & baca. Adoiyaiii. Takpe² it's not a big deal. Janji boleh baca.

Ye² bak komen saudara kita, kejam lagi 'Kontrol Histeria'. Memang pun. Rasa nak guling² bila aku baca setiap cerita. Dalam 1 buku terdapat banyak cerita berbeza kekejamannya ditulis oleh beberapa orang penulis. Memang transgresif habis la. Boleh mengingau malam kalau tak kuat semangat bila baca buku ni. Haha *over kan? -_-

Siapa yang minat untuk baca genre ngeri, bunuh, darah boleh la dapatkan buku ni di kedai berhampiran anda. Ada gaya tengah promote tak? Huhu:P

Okey² ni ayat aku cilok belakang buku ni. Aku memang takde kebolehan nak cipta ayat awesome so copy je la. Mihmih :3
Menyediakan alternatif perahan otak dalam fiksyen transgresif yang mampu menjentik emosi pembaca yang menggemarkan genre sebegini. Manusia pada asalnya kejam dan tidak berperikemanusiaan, yang menggariskan terhadap tindak tanduk manusia itu akal & pengetahuan.

Kan? Memang buku ni berjaya menjentik emosi aku pun. Fall in love la dengan hasil karya mereka ni! Hehe.

Rating:

20 comments:

  1. ermm... sy jugak peminat siri seram ni, inshaa Allah, akan ku cari juga buku ini..... dekat MPH ade ek?

    ReplyDelete
  2. akak jarang-jarang baca buku genre seram.. sebab akak ni penakut.. hehe.. tapi nampak menarik juga buku tu adik..

    ReplyDelete
  3. macam best je novel ni... kena carik jugak ni, alamatnya bising lagi lah suami mama...

    p/s dear: boleh buat tuto untuk mama tak nak buat linkwithin comel macam awak tu... hihih.. mama buat tak jadik lah..plss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi mama, saya nak bt tutorial tak pandai la..tapi mama boleh refer blog sis ni...saya pun ikut step dlm tutor ni..then insyaAllah menjadi..sorry ini je boleh saya bantu..
      ni blognye: http://missobsesi.blogspot.com/2012/08/tutorial-letak-linkwithin-cantik-dalam.html

      Hopefully ini membantu :)

      Delete
  4. Ganas cover dpn tu..mmg menjentik ni..hehe..nnti bleh cri ni..

    ReplyDelete
  5. huish. kang terbayang-bayang nnt. da la jenayah skrg pelik2

    ReplyDelete
  6. so far tak penah baca lagi buku2 cemni, huhu

    ReplyDelete
  7. dekat UTeM sekarang ada fair.. tengah jual buku2 lejen and fixi.. rambang mata tak tahu nak rembat ke tak.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha bestnyer...buku dorg sume best²..memang rambang mata nak memilih pun..:P

      Delete
  8. menarik =) seram sgt ke?? ada tak kejam mcm filem saw?? he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik sikit drpd saw..saw kejam abisss..waaaa:P

      Delete
  9. salam..
    mcm menarik perhatian yaya ni..
    ni cerita btul atau rekaan..fakta ke?
    heeee

    ReplyDelete
  10. iye..mun xpernah tahu pon pasal buku ni..

    ReplyDelete
  11. tajuk dia awesome
    nanti share jugak kisahnya dgn kte org
    Jemput join & menangi hadiah bernilai RM550
    Giveaway Butik Comel Collection

    ReplyDelete
  12. macam ngeri je baca buku ni cik mF :D

    ReplyDelete
  13. baca novel karya ramlee awang murshid pun dah rasa seram, yg ni tak tau la lagi macam man.. hehehe

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.