Trending words tonight~ | miss fluffy


Tuesday, 3 September 2013

Trending words tonight~

Assalamualaikum.

Tak payah panjang lebar membebel, sekarang timeline FB, twitter serta rangkaian sosial lain semestinya tengak cerita pasal 2 perkara. #Minyak dan #2kupang. Mak aih. Memang trending betul perkataan² tu malam ni. Semua cerita pasal minyak. Ada yang naik minyak, nak jadi orang minyak, nak buka cawangan minyak, nak jadi saudagar minyak. Macam² la kira. Huhu.

Aku? Entah, taktau nak cakap apa. Mungkin sebab sekarang ni aku still lagi bergantungan dengan parents aku untuk hidup so tak la rasa sangat nak keluarkan duit dalam 'pelaburan' minyak ni. Mungkin bila aku dah pegang duit sendiri nanti, dah merasa bubuh minyak kereta sendiri nanti, mungkin masa tu aku juga akan jadi seperti orang lain. Membuka hujah dan memberi pendapat. Menyatakan ketidakpuasan hati. Might be one day. Hehe.

Minyak naik? Fikirkan :)


12 comments:

  1. kecian, nnti tgok la..bila minyak da naik, pasti barang lain naik..kecian pulak sy kt org yg xberkemampuan @ peniaga2 kecil..xthu nk kata ape..pd sy pertukaran yg xberasas lgsung, kutuk pn boleh dosa je..baik senyap..

    ReplyDelete
  2. memang trending..semua duk bising pasal minyak naik 20sen..nak buat mcm mana..sabar jela..

    ReplyDelete
  3. alah minyak 20sen jer, xmahal sgt lah ehehe

    ReplyDelete
  4. setiap tindakan itu ada pro and cons cumanya macam mana kita terima sesuatu perkara dari perspektif fikiran kita. kalau baik yg kita fikirkan, baiklah resultnya nanti. cumanya bila minyak dah naik harga, pasti para pembekal akan cuba naikkan harga barang atas alasan harga minyak naik

    ReplyDelete
  5. mampu baca dan lihat. *sigh*

    ReplyDelete
  6. bro najib kate minyk tak naik lps pilihan raya. tapi lepas hari raya..

    ReplyDelete
  7. aku rasa aku kena release lagu 2 kupang...skrg 2 kupang tgh hot..haha!...kaya aku nnti...dapatlah aku naik keta hari2...enn..alah... 2 kupang ja pun..sikit..tu..sikit..naik lagilah...pftttt =..=" T..T #habislah kita kerana 2 kupang

    ReplyDelete
  8. akhirnya dia naik juga.. hehe.. akak pun dah tak tahu nak komen apa sebab benda dah terjadi pun.. ikutkan hati akak geram la juga, ye la selalu isi RM50 dapat la 26liter, lepas harga minyak naik ni dapat 23 liter je.. akak rugi dekat RM6 juga.. tapi kalau compare dengan negara lain yang takde subsidi minyak kita lebih beruntung sebenarnya.. cuma 1 lagi yang akak bimbang, harga barang mungkin akan naik juga.. :(

    ReplyDelete
  9. terima jea la kan. nak cakap apa pun tak blh dah..huhu

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.