Adidas Blogger Cup KickOff! : Question #1 | miss fluffy


Thursday, 29 May 2014

Adidas Blogger Cup KickOff! : Question #1



Aku rasa semua manusia kat planet Bumi ni dah tau kan yang tak lama lagi World Cup FIFA 2014 akan berlansung. Dengar radio atau tonton TV pun memang sekarang berkisar pasal bola je. Hehe wahai readears sekalian, adakah korang peminat bola? Pasukan mana ye korang sokong?

So, hari ini aku nak war-warkan satu competition daripada Adidas! Kali ini Adidas ada buat quiz competition kepada semua blogger dan readers!! Siapa-siapa yang berkenan kempunan nak menang jersi, kasut bola dan macam-macam lagi anda dipersilakan untuk menyertainya. Nak tahu lebih lanjut boleh klik sini (LINK)

So sekarang aku dah tak sabar nak bagi hadiah kat korang! Mari kita jawab soalan yang diberikan untuk hari ini.

Let's kick off !! Jawab soalan mudah yang diberikan dan korang berpeluang menang!:9:



Ok, mari bermula secara serious. 

Soalan pertama untuk hari ini:
The German team's nickname (not actual name) is written on their jersey. What is it?

Klu

Alamak, apa ye jawapannya? Korang rasa? Blur tak nampak jawapan? Nak klu ke?:face14:
KLU/HINT: Klik pada gambar di atas!
Dah nampak jawapan? 
Ok tunggu, JANGAN jawab pada comment box entry aku ye. 
Nanti kantoi la jawapan korang!

Update: HINT Tambahan!
Tips from sponsors to help readers:The answer to Question 1 is located behind the Germany jersey as shown in the URL picture above. 

Hantar jawapan korang pada drop box dibawah ye! 
Senang je kan? Untung-untung boleh menang jersi German ni!!
Ha peminat team German, jangan tunggu lagi. Kasi jawab ini soalan:face18:

Good luck!!:16: 

Please drop your answer here!: adidas Blogger Cup

11 comments:

  1. Aduhai semangat world cup ni hehe.. bittaufiq~
    Selamat bercontest

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takda la semangat sgt..Hehe jom join contest di blog sy ni!^^

      Delete
  2. Tak minat bola. Hahaha tapi nak menang TT___________TT Siapakah dia ? Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu saya dah bagi pun dear...cari sampai jumpa..dah tau nt isi details dgn jawapan dlm box di entry ye..senang!! :)

      Delete
  3. Tak minat bola. Hahaha tapi nak menang TT___________TT Siapakah dia ? Hihihi

    ReplyDelete
  4. Semangat word cup ni..
    Tak boleh jawab sebab kurang mengikuti perkembangan bola dunia

    ReplyDelete
  5. xtau pun fifa cup nak mai hahaha
    mmg x minat lgsg ngan bola sepak ni hehe
    papepun gud luck yer

    ReplyDelete
  6. hehe..done answer!memang minat bola pun, gigih tanya jawapan kat ayah, penyokong tegar German

    ReplyDelete
  7. dah jawab..hopefully ada rezeki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck!! Semoga menang ye...Hehe :D

      Delete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.