Agama sebagai ALASAN!! | miss fluffy


Thursday, 15 May 2014

Agama sebagai ALASAN!!


Haluuuu lama aihh tak update. Blog terbiar macam takda tuan je kan. Mihmih:)

Ok masuk part serious. Sangat serious. 

Katakanlah korang nak buat something then ajak la kengkawan. Tak kisah la ajak keluar ke, ajak sembang ke, ajak buat business ke, ajak buat benda baik la. Benda jahat jangan ajak orang ye. Nak buat jahat buat sorang-sorang. Then kawan tu bagi alasan. 1001 alasan macam-macam. Ada kuliah agama la, nak buat solat tahajud la, macam-macam lah berkaitan agama ni. Sakit hati tak? Bukan kita kata dia nak tunjuk pandai la or tunjuk alim la tapi if dia taknak just cakap taknak. SIMPLE. Tak payah nak guna agama sebagai alasan untuk kau mengelak. 

Jujurnya aku memang menyampah bila ada hamba Allah jadikan agama sebagai alasan. Kau cakap je kau taknak, kau busy. Senang. Kalau betul ada kuliah agama ke takpe, bagus sangat! Tapi kalau kau menipu guna agama, bagus ke? Fikir baik-baik, Islam tu mudah, Islam tu suci. So jangan kita ni cemarkan kesucian Islam sebab kita tak nak berterus terang. Sebab kita nak lari dari sesuatu. Salah kau tau?

So jangan menipu! Jangan jadikan agama sebagai alasan untuk kau menipu! DOSA der!!! Hehe.

Sekian bebelan setahun sekali:face4: 


7 comments:

  1. heheheh...faham ape yg awak rase.
    salam perkenalan =)

    ReplyDelete
  2. sabar...hhee... bersangka baik je dengan org tu... mana tau niat dia nak ajak mimi sekali pegi...

    ReplyDelete
  3. benar sekali, jangan mempergunakan agama sebagai alasan bila hendak melakukan keburukan

    ReplyDelete
  4. Salam.

    Mime, sometimes, berkata 'tidak' itu sukar bagi sesetengah orang dan sesetengah keadaan.
    Mungkin kita tidak tahu dan tidak memahami situasi dipihaknya. Tapi, menggunakan agama sebagai alasan, dan jika ada unsur2 penipuan, itu memg tak wajar.

    ReplyDelete
  5. betul tu.. dneo perasan ramai sgt org guna agama sbg alasan... tak patut betul

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.