Unlock steering kereta~ | miss fluffy


Monday, 19 May 2014

Unlock steering kereta~


Hampa pernah dak alami situasi dimana streng kereta hampa terlock sendiri? Waaaa nangis kena lagi-lagi yang noob pasal kereta macam aku ni. Gelabah bewak tak ingat. Nak masuk kerja buat kerja pun hati gundah gulana. Sebab risau tak boleh balik:6:

Jadi, take a deep breath. On PC, buka Google, search. Jeng..jeng!! Jumpa!! Yeayy secara teorinya. Huhu. Baca cara nak unlock balik streng tadi yang lock tu lah! Senangnya. Pastu call bapak tanya macam mana jawapannya jugak sama.

Masukkan kunci, tekan kunci tu sambil pusing stereng ke kiri sekuat hati. Bila dah bergerak je stereng tu jangan seronok sangat sebab pusing balik stereng tu ke belah kanan. Kiranya main stereng tu la ke kiri ke kanan. Yeahhh berjaya buat praktikal!! Wehuu pasni kalau kena dah tak gelabah hokeyyy! Gembira bahagia boleh buat kerja dengan tenang sebab boleh balik jap gi. Hehe sekian!
:face18::face18::face18:



*****************************************************************


Hi, agak-agak korang ada tak ciri-ciri dibawah?
1. Ingin cari/tambah side income
2. Ingin memulakan perniagaan secara part/full time
3. Ada modal serendah RM300 - RM5400
4. Mencari produk kesihatan/ supplement untuk badan
5. Tengah mencari konsep business yang mudah difahami
6. Anda seorang yang gigih berusaha & tak mudah give up
7. Tahu guna gadget spt. smartphone, laptop, PC. Tahu guna media sosial dan ada kemudahan internet.

Jika ada kesemua atau salah satu ciri diatas boleh text/whatsapp 0174605902. Nak tahu lebih lanjut? Roger je!:1:

16 comments:

  1. hahaha df penah. tak tau mcm mna nak buat. dh panggil abg df buatkan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak-agak df gelebah mcm saya tak? hehe saya gelabah habis bila stereng ter-lock gitu...kuikui..

      Delete
  2. Salam.

    Ak tak pernah mime.. yg pernah bila keta tak leh hidup, sblm tu elok je. Dah la 1st time jdi cmtu, dkt tmpt parking berbayar plak tu.. phm2 jela, tmpt parkg berbyr kan, kalau lmbt sgt kita keluar, dah kena cas lagi.

    Aku gelabah gila time tu, cepat2 tpn abh. Rupa2nya, bateri keta dah tamat usia. hoho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe oh bateri uzur la ni..hoho kena jaga2 gak la ni..kalau sy steering lock dah gelabah giler..kereta takleh start taktau lah gelabah tahap apa nt...huhu

      Delete
  3. penah kena kat depan kedai runcit..alamak, panik jap, sampai dah call hubby, hubby cakap rilek..tetiba je dia release balik..fuhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha nasib baik release balik..lega r..

      Delete
  4. Salam .. tekan je ye kunci tu wlaupon dy terlock ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm, ye betul.. Tekan je kunci sambil pulas steering..

      Delete
  5. Aq kne td... nasib baik jumpe forum ni...2 min jer settle

    ReplyDelete
  6. smua kreta mcm tu jgk ker??krets i trlock streng lr plak..xbrni nk try

    ReplyDelete
  7. smua kreta mcm tu jgk ker??krets i trlock streng lr plak..xbrni nk try

    ReplyDelete
  8. haha Nasib la membantu dah terkena sekarang ni haha terima kasih banyak2..:)

    ReplyDelete
  9. Terima Kasih Nasib la boleh Hehe :) gelabah la jugak ..

    ReplyDelete
  10. Thank you kak..memang jadi kaedah ni saya buat tak sampai 10 saat okey balik kete saya

    ReplyDelete
  11. Thanks bagi tips nie. Hhuhu .. nasib xapa2.. risau hntr bangkel .. almaklumlah baru pndai pakai kereta.. hahaha

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.