Iftar bersama Blogger Utara di Park Avenue Hotel, Sungai Petani | miss fluffy


Tuesday, 22 July 2014

Iftar bersama Blogger Utara di Park Avenue Hotel, Sungai Petani


Sabtu yang lepas bersamaan 19 July 2014, atas jemputan blogger kak Farah Wahyda untuk beriftar bersama di Park Avenue Hotel, Sungai Petani Kedah. Thanks kak Farah! Hehe. First time dapat jemputan macam ni so aku pun decided untuk join. Ada jugak blogger lain yang join beriftar bersama ni. Nanti aku tunjuk siapa ye. Hehe aku pun first time kenal. Baru jumpa face to face. So macam blur sikit ah. Kehkeh;p

Sampai je Park Avenue Hotel macam perghhh! Ada event apa-apa ke yang ramai sangat orang ni? Haha cuak gak sebab aku pakai selekeh je. Tapi rupa-rupanya ini adalah "permandangan" biasa ye. Ramai jugak yang datang berbuka puasa di hotel ni. Aku je yang "terjakun" sikit. Haha-_- Memang ramai sangat. Yang aku nampak la geng bikers ada, malay, chinese, indian semua ada. Memang 1 Malaysia sangat uolls. So dalam hati terdetik, sedap ke makanan kalau dah ramai cenggini ha?

Ok, kalau nak tahu masa bulan puasa ni Park Avenue Hotel menawarkan buffet untuk berbuka puasa. Harga pun affordable. Untuk dewasa cuma RM55 dan untuk kanak-kanak cuma RM35. So, dah kata nak berbuka puasa kan? Mestilah menu yang jadi bualan utama. Best ke tak? Ha meh nak kasi story.

Buffet di Park Avenue Hotel ini berkonsepkan stall dekat sini ada 25 jenis stalls makanan yang berbeza! Menurut Ketua Chef, Encik Azmi di sini terdapat lebih daripada 300 jenis menu! Dan menurut chef yang menyediakan makanan di sini setiap hari menu adalah berbeza! Awesome?? Gilerr awesome kan. Boleh la layan gambar yang bakal aku sajikan.
Dan apa yang aku tahu juga, bahan-bahan untuk dimasukkan dalam ABC (ais batu campur) je dah ada lebih kurang 100 jenis. Banyak! So pilihlah ikut selera kita.

Nak makan ABC? Pilih brader, pilih nak bubuh apa...
Aku ni boleh dikatakan agak cerewet mengenai makanan. Kalau lapar makan kat kedai yang makanannya rasa hampeh memang spoil mood 1 hari. Bengang je kan sebab makanan tak sedap. Tapi dekat Park Avenue Hotel ni aku keluar dengan muka yang ceria di samping perut yang cekang sebab makan banyak. So pandai-pandailah korang agak. Haruslah makanan mereka sedap kan. Memang tip top! 

First time aku makan kat sini, so aku katakan makanan di sini sedap. Boleh layan~ Yang paling best aku makan Laksa Kedah. Kuah dia pehhh! Menangis. 300 jenis menu mau tak rambang mata aku nak memilih. Haha tak tertelan semuanya. Tapi yang aku nampak paling laris adalah kambing panggang! Must try menu! Beratur panjang benorrr. Daripada minuman, kuih muih, buah-buahan, ais kacang, pelbagai jenis nasi, laksa, mee, pasta & spageti, seafood, kambing panggang, otak-otak, kebab dan macam-macam lagilah yang lenguh tangan nak menaip. Kata kak Farah, teh tarik kat sini sedap. Jadi aku pun try dan yes!! Memang sedap pun. Kasi A++.







Yang best sambil makan boleh layan live band. Haha betul ke panggil live band? Ha layan lagu raya gitu. Terasa hati ni tak sabiaq nak beraya. Suara emphhh! Sedap di dengar. Terbaik uolls! Hehe.

Dah nak balik tu bergambar la bersama General Manager Park Avenue Hotel, Encik Azmi (berbaju batik). Thanks for invite us! Next time boleh jemput lagi. Kehkeh. 

 Yeahh ni antara blogger yang terlibat. 

Kesimpulannya, aku memang puas hati dan InsyaAllah mungkin akan datang lagi. So siapa yang teringin nak beriftar di Sungai Petani next time, this is the place that I highly recommend. 

13 comments:

  1. Wah..gulp gulp tengok..hehe. Seronoknya dapat iftar sama-sama. ^___^

    ReplyDelete
  2. pyh nk cr makan sedap kat luar.. masak juga akhirnya

    ReplyDelete
  3. ohooiii..baru je berbuka tapi rasa lapar balik..T_T hahaha..

    hye mimi!! husna singgah sini..:)

    ReplyDelete
  4. Assalam & Hi orang Utara...me from utara jugak. bestnya depa dpt beriftar sesame.

    ReplyDelete
  5. memang sedap makanan kat sini kan..

    hari tu akak tak sempat nak try pasta..rasa macam nak kena pegi lagi sekali jer...haha..

    seronok dapat berkenalan ngan mime..harap jumpa lagi next projek kita..!! hihi..

    ReplyDelete
  6. woww..wowww..wowww... pilihan makanan dia byk benor!!!

    ReplyDelete
  7. hi mimi !! hehehe tu la kan tak sempat nak berkenalan rituh . mungkin dok segan2 lagi . . yang pasti terbaik gila bukak puasa kat sini . muni pon dah set nanti nak pergi lagi . ekekek :p

    ReplyDelete
  8. Hmm best nampak mee kari tu. Seronok nampak blogger utara berkumpul. Saya pun kira blogger utara gak .... dok nibong tebal.

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  9. memang sempoi habis..terbaik la beriftar kat situ ..

    ReplyDelete
  10. seronoknya ber iftar bersama kengkawan blogger

    ReplyDelete
  11. waa syoknya mimi... Ros pun ada baca blog kak Farah invited blogger utara tu.. ruginya tak dapat join.. kalau balik Sp awal, boleh join..

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.