Istimewa Ramadhan #3: Bubur Lambuk | miss fluffy


Wednesday, 23 July 2014

Istimewa Ramadhan #3: Bubur Lambuk


Hari-hari terakhir di bulan Ramadhan. Macam mana? Ok ke korang? Hehe hopefully kita dah buat yang terbaik untuk Ramadhan tahun ini.

Ok istimewa Ramadhan untuk entry kali ni adalah bubur lambuk! Yeayyy..... !! Sebelum ni cerita pasal Kurma & Bazar Ramadhan. Aku memang suka sangat bubur lambuk. Tambah-tambah kalau ada banyak daging. Pehhh sedap. Jarang tau nak dapat bubur lambuk kalau bukan dalam bulan Ramadhan. Takda surau atau masjid yang sediakan bubur lambuk free untuk diagihkan dalam bulan  lain. Bulan Ramadhan semestinya sangat istimewa bagi aku. 

Bubur lambuk yang femes amous selalu orang duk cerita adalah bubur lambuk kampung baru. Sedap ke? Tak pernah try lagi. Hehe. Kat TV aku tengok kat Terengganu kot bubur lambuk taruk budu. Haihhh macam sedap je. 

Ni bubur lambuk yang masjid dekat kawasan rumah aku. Boleh tahan sedap gak! >.<

11 comments:

  1. bubur lambuk mmg sinonim dgn ramadhan . letak budu ? ... blh gak cuba nanti .

    ReplyDelete
  2. Sayangnya saya tak gemar sangat. Boleh makan, tapi tak berapa.

    ReplyDelete
  3. menyelerakan je bubur lambuk tu :)

    ReplyDelete
  4. sedapnya bubur lambuk..bulan puasa ni baru sekali je makan bubur lambuk..itupun kat kampung.

    ReplyDelete
  5. sluurrrppp... sedapnyerrr...
    samalah.. lebih byk isi, lebih menjadi2..
    huhuhu

    ReplyDelete
  6. bulan ramadhan tak lari dgn bubur lambuk. hehe

    ReplyDelete
  7. dah pernah rasa dah bubur lambuk kg baru.. memang sedap..

    ReplyDelete
  8. bubur lambuk nie memang special during bulan puasa jer ada...kalau bukan bulan puasa tatau nak cari kat mana..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. bubur lambuk nie memang special during bulan puasa jer ada...kalau bukan bulan puasa tatau nak cari kat mana..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. kenapa ek bulan posa jer baru ada bubur lambuk nie??? =D

    ReplyDelete
  11. kalau kat masjid klia dpt bubur lambuk free... sedap pulak tu.. hihi

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.