Istimewa Ramadhan #2: Bazar Ramadhan | miss fluffy


Tuesday, 15 July 2014

Istimewa Ramadhan #2: Bazar Ramadhan


Apa yang best pasal Ramadhan mengikur persepsi aku? Ha sebelum ni kurma kan? Kali ni pasal Bazar Ramadhan atau PARAM (Pasar Ramadhan). Kehkeh. Yela special apa sebab bulan lain tak panggil Bazar Ramadhan. Kalau bulan lain panggil Pasar Malam tak pun Pekan Hari. Kan? 

Lagi pun pergi PARAM rasa macam syorgaaa makanan pulak. Haha nafsu semua tu. Perut berkeroncong di tambah pulak dengan bau makanan yang menyelerakan. Perghhh sapa tak tahan nafsu baik jangan pergi. Haha kalau tak membazir je beli itu ini. Nak makannya sikit je. Tak pun aku suggest bawak RM5 je. Jangan bawak duit banyak-banyak. Hehe.

Gigih lukis=_=

15 comments:

  1. fuyoh! lawa lukisan. comel je. hehe! btw, aku kalau pi bazaar ramadhan mmg dah set budget maximum rm10 je! makanan skrg mahal ohh! makanan dah rm3-7. air je dah rm2. fuh!
    jemput lah singgah ye.
    www.kaio.my

    ReplyDelete
  2. Percaya tak akak sampai skrg tak jejak PARAM lagi..hehehe..=D

    ReplyDelete
  3. amboi missfluffy kita p bazar mana tuu nak ikut bleh

    ReplyDelete
  4. Saya eksen kamen nak komen. Comel katon!

    Saya bawak sepuluh ringgit je.. pastu saya beli jus dulu.. so, balance tak banyak r pastu..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.

    Aku wakilkan bapak aku je gi param..kalau aku pergi..bawak rm5 pun, balik2 rumah, rm20 ringgit gak habis..ajaib,hik3

    ReplyDelete
  6. selalu bw 10 henggit jer tu pun mcm tak cukup hahaha

    ReplyDelete
  7. kadang-kadang bila dah sampai PARAM, semua teringin, nak beli itu, ini. Bila time berbuka, makannya sikit je.. dah membazir.. Ros belajar dari ramadhan yang lepas-lepas. takkan beli banyak dah, membazir...

    ReplyDelete
  8. salam. hehe sy jarang pegi bazar :))

    ReplyDelete
  9. Param nie kalau meriah, macam2 ragam kita boleh saksikan..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. ahaha.. situasi yg riuh rendah.. thn ni tak jejakkan kaki. malas. hehee

    ReplyDelete
  11. PARAM kat area umah ni x panjang.. pendek je..
    rasanyer semua gerai sy dh cuba..
    nk g yg jauh2, weekend je la..
    weekdays balik keje dgn jem nyer..
    x sempat nk singgah yg jejauh

    ReplyDelete
  12. masa awal2 bulan puasa ni, rambang mata bila tgk makanan. sumer benda pun nak beli.

    ReplyDelete
  13. tahun ni berpuasa masak kat rumah je..lagi jimat :)

    ReplyDelete
  14. amboihhh.. gigih lukis tuu.. berbakat jugak nih..;D

    husna kalau bpuasa kat rumah je mmg tak de pluang lgsung nak ke bazaar..:(

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.