Buat air dan keluarga mertua | miss fluffy


Wednesday, 4 July 2012

Buat air dan keluarga mertua

Assalamualaikum.


Kali ni nak berdoodle sikit lah. Sekali-sekala tukar angin. Asyik karangan je kan, muntah pulak korang nak baca. Kuikuikui;p Walaupun doodle ku seperti alien planet pluto, diharap korang enjoy. Tapi aku rasa comey apa doodle aku, kalah kartunis Gempak. Agagaga *ayat cari pasal, perasan terok! Cop-cop, apa kena mengena buat air dengan keluarga mertua? Moh aku nak cerita. *gaya ala-ala nenek


Kadang-kadang, bila aku nak cepat aku akan buat 1 kerja tuh dengan tak senonoh. Dah nak cepat, memang lupa lah pasal perfect nih. Bila aku tak boleh sabar pun jadi huru-hara juga kerjanya. Orang Kedah sebut "LOQLAQ". Hahaha dah belajar 1 perkataan pemes Kedah hari ni;)


So, nak dijadikan cerita, aku mahu berbuka puasa, waktu dah nak masuk tapi air minum tak buat lagi. Dengan lajunya aku buat air yang aku mau pastu aku kacau air tuh untuk larutkan gula macam gaya nak kacau dodol. Sudu berlaga dengan cawan menghasilkan bunyi seperti orang sedang bertukang rumah. Kuat & jelas. *mak aku lah ni kasi ayat.




Maka nya, hasil dari kerja loqlaq yang aku buat tuh, mak aku pun membebel lah. 
Hang kacau ayaq ka kacau dodol? Bergegaq abih jantung mak ni. Kat-kat nak mati dah ni gegaq. Tu lah, anak dara apa ni. Sok-sok pi rumah pak mentua mak mentua kacau ayaq lagu tuh mati abih depa. Nanti orang tanya Pak Mat dengan Cik Milah tuh meninggal pasai pa? Orang kata "Mati terkejut! Dengaq anak menantu depa kacau ayaq kuat sangat."
Panjang mak den membebel tau! Hewhewhew~



Bukan apa, aku pun jadi blur pastu gelak sorang-sorang. Mana ada lagi cerita keluarga mertua mati sebab anak menantu kacau air kuat-kuat. Hahaha tapi tak mustahil beb!-,- Mana tau mereka pesakit jantung memang terkejut betul kalau dengar bunyi kuat. Haisshh.




Sebenarnya aku agak mak aku cakap macam tu sebab tak nak aku buat benda tu sampai jadi habit. Kan tak manis rakan-rakan. *tersipu-sipu. Nanti bila kita tinggal dengan orang lain, entah apa pulak persepsi orang kan? Kita mana tau:p Jadi mak aku nak la anak beliau jadi gadis sopan santun ala-ala perempuan melayu terakhir.*padahal kasar macam jantan


I love my Mak! Hehe sebab she always with me, tell what wrong, this right to do. So, that can make me more  independent!! Thanks Mak:)


p/s: Sopam budi bahasa budaya kita. *Jadah hape aku merepek-,- 

18 comments:

  1. loqlaq tol hang ni...btw, lukisan tu cantek..gune apa?potocop ka? err lg stu, buat ayaq minum tu secawan ka? aduhh aku biasaq buat ayaq stu jag..isk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi amboi;p thanks...guna Fire Alpaca & potocop..tak la, bt ayaq 1 jaq la...haha tp kalau 1 cwn pun bunyi jugak!!kuikuikui..

      Delete
  2. HAHA , bahay ler tang gtuh.. anyway , takpe koot nanti lama2 dah biasa buat. tak adalah mcm tuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu lah...xelok jg sebenarnya...hehe xtau jdkan habit lah..xmanis;p

      Delete
  3. jadi perempuan melayu terakhir.mak lebih dulu makan garam.

    ReplyDelete
  4. hahaha.. memang sakit perut menahan gelak ni..

    btw, doodle tu comel.. suke! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...gelak je jgn thn2..;p
      thanks;)

      Delete
  5. lawa nyer lukisan..kalau buat header blog kan comel..seyes lawa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks dear...bab mood nk melukis dtg sekali sekala je..kuikuikui...

      Delete
  6. hehehe.. sempoi tol mak..:)
    klik iklan encik nuffnang...

    ReplyDelete
  7. hahaha loqlaq nohh.. kiki normal la tu anak dara zmn skrg hekhek.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu la kan...anak dara skunk dahaga je order air..mn la nk bt air snediri..haha;p

      Delete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.