Rambut & Kedai Gunting Rambut | miss fluffy


Monday, 2 July 2012

Rambut & Kedai Gunting Rambut

Assalamualaikum.


Setelah aku lihat ada blogger yang post entry pasal rambut, tukang gunting rambut, rerambut dan sebagainya. Aku pulak ada cerita pasal rambutku sendiri. Baru je berlaku petang kelmarin. 


Permulaan cerita aku adalah:
Aunt (tukang gunting rambut), sila tutup kedai anda!!! Grrr!! *aku marah.
Sebab apa ye kawan-kawan? Sebab hasil pesyen rambut yang aku inginkan iaitu ala-ala Rihanna & Alyah Kisah Hati telah bertukar jadi pesyen Abu Bakar Elah. *sila bayang betapa remuknya kecamuknya hati aku. Menangis aku balik rumah tengok rambutku. Ya!! Menangis dengan serious. 


Kenapa tak bersuara? Hak pelanggan!! Errr aku speechless sangat. Semua jenis mimik muka aku dah buat masa time gunting rambut. Mimik muka buruk sangat tapi orang tua tuh buat dek je. Salahku jugak tak mengamuk. Dah la aku bengong bab-bab pesyen rambut. So, aku serahkan pada yang pakar tapi hasilnya? Rasa nak botakkan kepala je bila tengok. *menangis lagi


Ni la rambut idaman den. Bukan sebaliknya!!
Tapi hasilnya?


Jadi keputusannya. Esok aku akan pergi kedai lain dan minta mereka potong pendek terus macam abang askar gitu. Choyy!! Baru nak posing ala-ala Rihanna kat rumah tapi tak pasal-pasal kena gelak. Sedih woiii!!


p/s: Kalau tau rambut nak jadi pesyen mangkuk cmni, awal-awal dah surun mak aku potongkan. Free lagi tau!!

24 comments:

  1. oh comelnya rambut ala2 abu bakar elah.
    hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha comel ke?cermin pun takut nak reflectkan muka sy ni...wuu~ TT__TT

      Delete
  2. sebab tu kalau g kedai gunting rambut ni sgt memilih.. takut salah gunting.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah..sy pilih dah pilih lagi..igtkan the best tp ni lah hasilnya..sobs.

      Delete
  3. haa...bru pasang angan2 nak gunting rmbt ala2 rehana...baca entri ni xjadi trus...hehehe...susah kan nak cari kedai gunting yg betul2 ikut citarasa kita...selalunya lain kita request lain pula jadinya...hmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi mummy SHAKIRA pun nk gunting ala-ala rihanna jugak..pilih kedai gunting bebaik~ haha kalau tak..pesyen abu bakar elah lah jadinye..kuikuikui~

      Delete
  4. dh jd stail rmbut cendawan ka??kekeke...tukang barber tu melayu ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep...mmg jadi style cendawan..haha sedihnyerrr..barber tuh nyonya cina tua..TT__TT

      Delete
  5. haha.. gambar last tu cam rambut abu bakar ella.. doktor tu culik ekk???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi a'ah doktor rozmey kidnap style rambut abu bakar ellah..heee;)

      Delete
  6. laaa , betul ke jadi cam mangkuk tu ?? kesiannyee .
    adehh , sabor je laaa kann ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul..ala-ala mgkuk..TT__TT hehe
      nt nk pergi repair..ptg pendek trus..xde lg mgkuk..hehe;p

      Delete
  7. jangan pergi kedai tu dah , mesti trauma lagi ni , hehe . sabar yea . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya harus xpergi dh kedai tuh..trauma terokk nih..hehe;)

      Delete
  8. heeee..boleh jadi lagu tu....memang tak patut tu...sabau je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak patut tau...mgkin aunt tu terkenang rmbut dia masa muda kot..tuh yg dia potong rmbut sy cmtuh..-,-

      Delete
  9. Replies
    1. haha lawak2..balik nangis kuat2 di rumah..wuu~

      Delete
  10. hahahahahhahaha..memang lawak la gambar dr. rozmey tu...=))

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha style kan rambut beliau??errr hihi;p

      Delete
  11. hahahaha... kuang asam. pi mintak ganti rugi!! hancuss. kiki kalau artis, musnah karier :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha menangisTT__TT kalau retiss mau kena saman..giahaha

      Delete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.