Tiket raya dah habis? | miss fluffy


Sunday, 22 July 2012

Tiket raya dah habis?

Assalamualaikum.


Alhamdulillah, selesai hari ke 2 menjalani ibadah puasa. Hehe. Baru 2 hari kan puasa? Kan? Kan? Apsal aku sibuk nak cerita pasal raya!!! Iklan kat tibi pasal raya, berita kat tibi pasal raya, tukar perabot nak raya, beli perfume nak raya, sale raya & macam bagai lagi jenis raya ye tuan-tuan & puan-puan-,- *excited sangat nak raya ker?Huh!!


Okey, done part pendahuluan. Sekarang isi karangan pulak. Ni semua pasal berita kat tv3 tadi. Tengah kusyuk sembahyang, emak aku menjerit "Mampuih la hang mi!!". Err terkejut aku tapi control. *tak kusyuk jadinya
Kenapa? Berita kata "Tiket raya kebanyakan sudah habis dijual". Harharhar. Cepat sangat!! Aku balik KL pun belum. Aku masuk sem baru pun hujung bulan ni. Macam mana lah tuh. Menggelabah biawak rakan-rakan aku di FB kisah tiket raya. Sekali dengan aku pun nak gelabah biawak gak. Haha. Solution?


So, seperti tahun-tahun lepas, mencari tiket raya last minit adalah menjadi pilihan aku. Tapi memang aku ni bernasib baik lah selalu ada je tiket. Hewhewhew~ *berlagak sikit Hope kali ni pun lucky jugak lah. Kalau tak menangislah aku sorang-sorang di pagi raya di KL. Raya dengan buncit di rumah sewa bersama.


Jom rileks macam aku. Mesti ada lah. Bus tambahan kan ada. *harap la kau!! Kalau takde sewa la kereta ke, tumpang lori ke, pinjam motor ke janji sampai. Haha yang aku tau sekarang masih awal lagi nak cerita bab raya. Aishhh-,- Ramadhan tuh yang patut kita berkejaran buat amalan dulu.



Okeyyy, selamat beramal. Sebulan je tau!!!>,<


p/s: Iklan raya kat tibi? Kalut raya je, puasa macam mana?

24 comments:

  1. jalan kaki la kalau xdak tiket. hohohoho~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan kaki?pecah abis stok lemak dlm badan..haha KL-kedah tuh;p

      Delete
  2. wohhh cik fluffy org kedah kaa. hoho.. xpa. t raya makan banyak2 ganti balik lemak

    ReplyDelete
    Replies
    1. org kedah la enchek kamen..hehe okey lah..raya mkn byk biar lebaq lagi..hewhewhew~

      Delete
  3. errr tiket raya???? apakah? tiket bas lah! bukan tiket raya. bhahahaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha okey fine!!salah tatabahasa kan aku ni?TT__TT
      p/s: ko mmg alert kan??hahaha;p

      Delete
  4. Jom ramai2 kita naik unta.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom2..hehe *mn la kita nk cri unta kan?

      Delete
  5. baru 3 hari posa dah hbs tiket ke mak aiii siannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah..tgk berita smlm lah..bru tau..hopefully nt ad la bus tambhan:)

      Delete
  6. Cepat, cepat beli tiket..nanti kn tak pasal pasal naik keta lembu..hehehehe..
    selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu lah pasal..naik keta lembu mau berhari pulak nk smp..kekeke>,<
      slmt berpuasa jugak^^

      Delete
  7. waaa ... kesiannye dah habis . dasaaatt ! teya tak pernah ada pengalaman lagi tempah tiket2 bas ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu kesian kan?heee tp hope ad lagi lah tiket utk bus tmbhn;)

      Delete
  8. selalu missha mintak tolong kawan blikan..haha.. <--kejam

    tapi raya tahun lepas nyaris tertinggl bas... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe okey lah mnx tlg kwn belikan..kwn sy yg stay kt kl xde..sedih..huhu
      wah hmpir tertgl bus?bhaya2..heee

      Delete
  9. teringat pulak zaman blaja dulu, b4 puasa dah ushar tiket blik raya..takut habis..hehe..coz pernah ada pengalaman, tiket yang awal2 dah habis,nsb baik ada tiket sehari sebelum raya. mmg last minute betul..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu lah kan, mmg kena usha tiket awal..;p
      tu lah pasal, last minit ticket hope ada lg lah..wuu~

      Delete
  10. hahaha, sy pulak gedik sikit, klw balik cuti yg panjang mcm cuti raye ni, mmg nk mak yg amek :p..semoga dptlah tiket bas awak tu ye, takut kena naik unta je nt..hihi :D jemput singgah blog sy, TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yeke?best la mcm tuh mak dtg ambik..hehe tu lah kan, hope ada la...mau berkurun nak smp kalau naik unta..hewhewhew~

      Delete
  11. hehe.. kalau x de tiket bas, bermandi airmate la jawabnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tau xpe..mmg mkn ketupat sorg2 la kt kl nih..wuhuhu;p

      Delete
  12. Salam. Cepatnye dah habis!

    Dah lama lana tinggalkan zaman tiket bas ni..4 tahun gak la..

    Rasa rindu plak..nak dekat puasa,raya, topik student hari2 mesti, "ko dah beli tiket??"

    Memang pun kat tv tu..iklan posa..tpi kompius..dah mcam iklan raya. Penuh makanan kat meja, raya pun tak camtu,heh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm...tu lah cpt je tiket abis..
      Iklan kt tibi tu, belum puasa lg dh promosi raya..adesss

      Delete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.