Trip: Kelantan #2 | miss fluffy


Saturday, 30 June 2012

Trip: Kelantan #2

Assalamualaikum.


Datang membebel lagi. Haha *pftsss nak bercerita lagi. Lepas aku pergi melantak, shopping 'downtown' aku pergi mengembara keesokan harinya pulak. Hahaha awesome sungguh hidup kan? Haishh.


Esoknya, tempat pertama yang aku pergi, Pasar Siti Khadijah. Hehe pergi beli sayur ker? Tak lah pergi tengok kain pasang, tudung pelbagai dan keropok makanan bagai. Hewhewhew~ Anyway, aku cuma beli kain pasang untuk my beloved mom. Hehe *anak mithali kononnya. Beli keropok lekor 2kg *makan sampai muntah, jalan-jalan, ambil gambar. Bagai-bagai betul kan. Hahaha;)



Eh aku ambil pic ni. Cantik sungguh!! Bhaha;p



Lepas tu kan, aku pergi Kampung Kraftangan. Hehe pusing punya pusing, cari punya cari baru jumpa. Padahal sejengkal je dengan Pasar Siti Khadijah. Tourist guide tak boleh pakai. Bhaha-,-
Dalam Kampung Kraftangan ni ada muzium kraftangan yang menempatkan barangan diraja, barang sejarah kot. Hahaha *nampak sangat tak alert. Dengan bayaran RM2 seorang boleh la tengok pakaian diraja, canting batik macam-macam lah. *Tak ingat lettewwww~







Awesome!! Banyak kan? Hehe.



Ni la muzium yang aku cakap tuh. Nak ambil pic dalam muzium tak boleh. Huhu;)







Oh ya, lupa nak cakap kat Kampung Kraftangan ni jugak jual keychain, barang kraftangan macam yang aku tunjuk pic kat atas. Hehehe *semua pic show off!! Grrr. Hahaha;) Lepas jalan bagai nak lenguh, pergi lunch. Ada kedai makan best punyer juga kat sini. Sat nak tunjuk kat korang!!>,<




Taraaaa!!! Kekeke>,< Ni la kedai makan yang aku serbu untuk lunch. Restoran Nasi Ulam!! Apa yang best? Makanan yang ada macam ayam goreng, keli goreng, ulam-ulaman, tempoyak, makanan orang Kelantan yang aku tak tau nama apa. Hehe yang pasti sedap dan mengenyangkan!! Harharhar:D Nak tengok? Ikan keli sebesar lengan makan share 2 orang tau. Memang puas dan harga pun berpatutan sangat!! Patut try makan kat sini tau korang. Auww~



Ha!! Tengok ikan keli tuh. Besauuu sangat!! Hehe kenyang derr. Brupp!!
Ha lepas tuh jalan-jalan pusing Kota Bharu. Pergi KB Mall, makan lagi, jalan lagi sampai penat nak terkeluar lutut. Huhu. Tu pun rasa tak complete sebab tak pergi Rantau Panjang. Hahah next time kot. Heee:)


p/s: I love travel. Jalan-jalan. Tau! Saper nak ajak aku p jalan, confirm tak menyesal! Agaga;p *Tak malu-,-

18 comments:

  1. bestt nyerr !!...nampak cam meriah ajew market tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. best?agak r..untuk yg giler shopping kain tdg, yes!!this is the right place..rambang mata!!hehe

      Delete
  2. xpi rantau panjang ka? ayoyooyo rugi2..kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. choyy..TT__TT tak pergi...xsempat..next time kot..heee;p

      Delete
    2. satu krugian..terlepas peluang nk mlancong ke negara jiran, THailand...yup..next time kne p la...mmg rambang mata nk bli brg kt sner :p

      Delete
    3. yeke?alahai ruginyeee..huhu kalau tak boleh la melancong ke thailand kan?haha;p
      xpe next time bwk duit limabelasriburupiah nk membeli belah kat sana..pheww~ hehe:)

      Delete
  3. lama nya ta blik kg! rindu bumi kelantan tercinta..:)

    ReplyDelete
  4. wahhhh.. bestnye, nak ikut jugakkkk.. huhu

    ReplyDelete
  5. awat tak lajak mai ganu...sedih wei sedih :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan ku xmau lajak ke sana..apakan daya percutian bajet plus masa tak cukup..muehehe;)

      Delete
  6. wahh bestnya.. lama kot aini tak holiday mcm ni,.=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best..hehe sy pulak jrg g holiday tp kalau dh pergi...mmg sawan lah..kuikuikui;p

      Delete
  7. teya pun pernah pergi gak tempat2 tu kat kelantan hari tu . Pasar khadijah best gakk !

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke teya?hehe bestkan? yep kat pasar siti tu rambang mata tengok kain pasang yg cun-cun!!>,<

      Delete
  8. saya yg duk kelantan pun tak pernah sampai ke kg kraf tangan tu.. hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. la yeke?mcm mn nih org jauh pergi dlu?hehe xpe nt pergi la..nk santai2 boleh la pergi kg.kratangan ni:)

      Delete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.