Semuanya bukan milik kita~ | miss fluffy


Tuesday, 23 April 2013

Semuanya bukan milik kita~

Assalamualaikum.

Sedikit kata,

Bukan semua perkara yang kita berkehendak atau inginkan seharusnya kita miliki. Kerana perancangan Allah itu lebih sempurna. Dan sentiasa ingat semua yang kita miliki bukan hak mutlak kita. Ia hanya pinjaman. Pinjaman dari Pencipta. 

Tetiba rasa nak marah dan geram bila someone paksa kita untuk benda yang kita tak suka hanya semata-mata nak memenuhi kehendak dia. Sorry, I'm not your puppet. If you think you must fulfill all of your desire, just do by your own efforts. TQ.

10 comments:

  1. Tetapkan pendirian tau.. iha dulu penah je jadi puppet, pastu terus jadi monster bila ada org guna2kan kita lg.. haha.. kasi basuh sikit itu orang..

    ReplyDelete
  2. not everything in this world is meant for us :)

    ReplyDelete
  3. semua benda dekat dunia ni pinjaman. sbb tu kita kena berusaha supaya apa yang kite nak dekat akhirat tu nanti dapat ;)

    ReplyDelete
  4. sape yg suka kena paksa kan ? klau sya kena paksa , mmg memberontak la

    ReplyDelete
  5. buat ape nk pkse2 org... klau kena kt dia, dia pun angin jgak...

    ReplyDelete
  6. huishhh sapa yg buat camtu? kalau mak bapak kita mmg diorg ada hak ke atas kita....cuma kalau kita taknak kena cakap baik2 lah....

    ReplyDelete
  7. tak suka nya bila dipaksa2 untuk kepentingan orang lain..

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.