1 April~ | miss fluffy


Monday, 1 April 2013

1 April~

Assalamualaikum.

Hari ini dah masuk bulan baru. April. Ha 1 April kan hari ni? Mungkin most of us dah tau kan ramai yang akan terkena hari ni. April Fool la konon kan? Heee~

Dan mungkin ramai yang tau sejarah April Fool ni dimana orang Islam yang jadi mangsa. Kalau tak tau sila lah Google. Sejarah yang menyayat hati bagi orang Islam. Sepatutnya tak perlu la nak fool bagai. Haha~ Takde faedah pun, buat orang menyampah je. Islam pun tak ajar untuk kita kenakan orang kan? So, tak payah la nak plan idea nak kenakan  orang sampai pecah kepala. Silap hari bulan kena makan penumbuk je. Kan? Yang suami isteri pulak konon la sweet gurau-gurau main cakap je nak cerai talak 3. Ha kan tak giler namanya bila talak betul-betul jatuh. Konon nak gurau tak pasal-pasal meraung kan? Oh mintak simpang~

Sebab tu lah kena fikir buruk baik sesuatu. Jangan main buat jangan main cakap tanpa fikir dulu. Huhu ni peringatan untuk aku dan kita semua. Tau! Buruk dari aku la baik dari Allah. Huhu terasa ilmiah pulak entry aku ni. :D


9 comments:

  1. bella dulu time sekolah rendah ada jugak main2 april fool bagai ni . pastu bila dah tau , mmg bersara terus . haha .

    benda yg ada unsur menghina umat islam ni , mmg patut dijauhkan sekeras kerasnya . masalahnya , mungkin ramai yg tak tahu tentang sejarah ni kut . wallahualam

    ReplyDelete
  2. Jom baca Sejarah APRIL FOOL!

    http://ayuejean.blogspot.com/2013/04/sejarah-april-fool.html

    ReplyDelete
  3. dear...check this out...

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/04/featured-me-on-bubbly-3-miss-fluffy.html

    ReplyDelete
  4. Say No TO APRIL FOOL. hehehe :)

    ReplyDelete
  5. Blogwaling dari http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/04/featured-me-on-bubbly-3-miss-fluffy.html

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html

    HAPPY BLOGGING :)

    ReplyDelete
  6. ada benda yg kita boleh buat main, bergurau bagai dan ada benda yg tak patut.
    Tapi bila sampai part April Fool, harus lah TIDAK jawabnya.

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.