Jenis air mata~ | miss fluffy


Saturday, 30 March 2013

Jenis air mata~

Assalamualaikum.

Mengalirkan air mata bukan kerana sedih. Apa, ingat sedih je ke air mata keluaq? Bila jadi benda-benda macam ni pun air mata keluaq apa. Huhu tengok la entry merapu aku ni-.-

1. Menguap
Ini memang selalu terjadi dekat aku. After lunch memang kerap mengalir air mata. Makan tak hengat masuk keje mengantuk tapi mana boleh buat macam office sendiri kan main nak tidur je? Maka, menguap la jawabnya tak hengat. Berderai-derai ayaq mata aku nih! Haishh~


2. Makan makanan pedas
Ini kawan aku masa kat hostel dulu. Asal makan makanan pedas je mula lah drama sedih beliau=.= Dah tak tahan pedas tapi ada hati nak makan lagi. Meleleh-leleh aku tengok. Nak kata nangis memang takla. Tambah-tambah bila makan tomyam.  Bukan takat air mata, hingus pun boleh meleleh. Tak senonoh betei. Haha.


3. Masuk habuk
Ini normal lah. Bila time naik motor benda ni memang selalu jadi. Helmet pulak jenis takde cermin depan tuh. *Apa nama tah orang panggil. Memang cepat jela berebut-rebut habuk nak masuk dalam mata comel aku ni!-.- Ntah macam mana la orang bawak motor tak pakai helmet? Mata dia tak masuk habuk ke? Pedih wooo! Teriak-raik aku atas motor cenggitu. Errr.

*Anggap je benda kaler kuning kat biji mata tu habuk ye. Heee=.=

4. Potong bawang
Mak aku kata sapa yang mata pedih-pedih keluar air mata berderai-derai ni kan dia ada resdung. Betoi ka? Bab potong bawang ni lemah gak la aku. Bukan lemah tak reti potong tapi tu lah. Pedih yang amat. Pastu mula lah sesi drama sedih kat dapur. Heee~


Huhu ini la yang terjadi kat akukira macam based on the true story la. Cuma merapu sikit. Err-.- Ha nih, kalau ada lagi nak tambah sila kan? Kot la ada yang air mata meleleh masa cuci pinggan ka or masa tengah sapu sampah. Apa je lah~ Huuu:P

15 comments:

  1. Jenis2 ore yg menbuat air mata tertentu, hehe

    ReplyDelete
  2. part potong bawang tu mmg selalu lah hehe

    ReplyDelete
  3. wasalam.. ada lagi satu time tengok hindustan mahupun baca novel. haha :P tang bawang tu org kata rendam dengan kulit2 dulu dalam air baru potong kurang sikit nangis.. tang makan tomyam keluar hingus tu.. errrr. bantut selera

    ReplyDelete
  4. hehe mmg betul tu yg ada resdung akan kuar air mata dan air hidung sekali....

    ReplyDelete
  5. brilliant! kita sama lagi. sepp sepp sikit, hiksss
    jgn harap nk kuar airmata time nengok ceritya kuria :3

    ReplyDelete
  6. heee.. cumey katon yg potong bawang 2.. mcm teman jeaaa.. hik3

    ReplyDelete
  7. Hahahah. MEngantuk punya air mata tu pling selalu :P

    ReplyDelete
  8. klau berdiri di tgh pns.. mesti berair je mata.. mcam org nak nangis je.

    ReplyDelete
  9. <---- orang pantai timur. makan pedas jer terus mata berdrama swasta...

    tambah stu lg. air mata mgalir bila

    'tengok drama korea' ehhhh :P

    ReplyDelete
  10. bila tengok hindustan pun boleh mengalir air mataa . haha tapi tu bella sorang je lah kut . org lain tak tahu la cane :P

    ReplyDelete
  11. hehehehe...salam kenal adik...akak follow..

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.