Live your life! | miss fluffy


Friday, 1 March 2013

Live your life!

Assalamualaikum.

Salam Jumaat!!

Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah lagi hari ni. Nikmat yang tak harus disia-siakan. Hari yang ada ni kena manfaat sepenuhnya kan? Hehe tapi insan yang lalai leka macam aku ni ada jugak la buat benda tak bermanfaatnya. Huhu~

Hari yang kita lalui ni kena harus sentiasa positif! Baru lah seronok. Positif dengan orang, berbaik sangka, senyum. Ni semua boleh buat hidup kita lebih gembira. Hati lebih tenang. Ustazah ada cakap nak ketenangan hati kena bersih. Macam mana nak bersihkan hati? Caranya sentiasalah berbaik sangka. Emmm aku pun baru tau. Walau apa yang jadi sekalipun kita kena baik sangka. Kira macam don't judge the book by it's cover lah. Hehe.

So, mulai hari ni jom latih diri & hati kita! Semoga lebih ceria & tenang, Insyaallah.

Mulai hari kita dengan niat yang baik/ikhlas, senyuman dan minda yang positif!!

#Latih diri aku jadi lebih positive. Kurangkan negative thinking ni. Hiksss:D

22 comments:

  1. Nak be and stay positive tu susah tau sebenarnya. tapi takpa kite cuba! hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah..memang susah..tambah2 dengan keadaan sekeliling kita sekarang ni..haha tapi kalau kita nak mesti boleh pny:)

      Delete
  2. salam..
    ya, kita kena b +ve
    sudila jenguk2 kak yana ye...

    ReplyDelete
  3. Setiap hari sebenarnya berperang diri sendiri, dalam usaha nak jadi lebih baik dri sblmnya.. kdg2, penat juga,huhuhu. Takpa, bak kata MF, always positif n bersngka baik. InsyaAllah, nanti ad ganjarannya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe memang penat bila bt benda yang kita jrg buat..tapi bila dah selalu buat lama2 kita akan terbiasa la..:))

      Delete
  4. always thing positive.. sentiasa mencba menjadi lebih baik pada hari2 yang mendatang..

    ReplyDelete
  5. Awww! I love catsss and rainbow as well! Nice blog.

    And samalah kita. Umur dah makin meningkat ni, selalu cuba utk berfikiran positif. Good luck, take care as well ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks^^ umur meningkat fikiran pun kena la seiring..baru ohsem..hee

      Delete
  6. think positive..n be positive . ;)

    ReplyDelete
  7. setujuk setujuk. In arabic they say "husnozhon" a.k.a lidah melayu "bersangka baik" hihi ^^

    ReplyDelete
  8. As Salam,

    jadikan hari ini lebih baik dari semalam..

    ReplyDelete
  9. Awk suka makan? Jom join segmen http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html :D

    ReplyDelete
  10. selalu dengar perkataan nih kat opis...please be positive!!!!..haha..:)

    ReplyDelete
  11. Selalu kena positif, baru hidup senang, gembira, dan tenang kan. Sebab kalau fikir negatif je, memang sampai ke sudah, asyik memikirkan tindakan dan akibat..Comel kartun tu..suka. ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, betul sgt2!!^^ bila positif hasil yg kita bt pun mesti positif...:))

      Delete
  12. vah vah vahh bersemangat gitew ye kak . hehe . bila kita fikir positive , mmg tak runsing langsung la hidup ni . sebab caj2 negatif tu takde :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tau xpa...mmg bersemangat la...kalau asyik fikir negative je confirm muka pun tak ceria..monyo 24/7..huhu

      Delete
  13. berpura2 jadi positif, itu hipokrit namanya =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn semua bnda nk jd positif..tgk keadaan..tapi kalau tak cuba smp bila2 pun jd negative..huhu

      Delete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.