Women's Day | miss fluffy


Saturday, 9 March 2013

Women's Day

Assalamualaikum.

Happy weekend!! Tak silap saya semalam adalah International Women's Day kan? Heee sebab buka  page Google semalam pastu tetiba nampak doodle dorang yang comel. Sekali tengok, International Women's Day! *Applause Muehehe special kan jadi wanita. Siap ada special day lagi untuk semua wanita kat dunia ni.

Semalam masa masuk kelas mengaji pun ustazah ada cakap pasal Women's Day. Pasal betapa tingginya Allah letakkan darjat seorang wanita. Syurga di bawah tapak kaki ibu. Tengok! Itu belum termasuk lagi wanita-wanita hebat dikalangan umul mu'minin. Siti Khadijah, isteri nabi yang juga seorang hartawan yang sanggup dermakan hartanya ke jalan Allah. Siti Mariam, Rabiatul Adawiyah, Siti Aisyah. MasyaAllah. Kalau kita baca kisah mereka pasti kita terpegun. Memang hebatkan kaum wanita. Akhlak, pengorbanan & cara mereka ni boleh kita jadikan rujukan & contoh dalam kehidupan kita. Kan?^^

Actually, bagi aku setiap hari adalah hari wanita. Baru lah ohsem kan. Huhu. Apa pun, belum terlewat untuk aku ucapkan Selamat Hari Wanita kepada seluruh wanita di dunia. Wanita yang original je tau. Yang cilok tak termasuk. Hehe;p


#My mom is the greatest woman in the world!!>,<

7 comments:

  1. Semalam hari wanita??hehe..tak tau plak dih...

    :)

    ReplyDelete
  2. wanita tak ori tak boleh celebrate eh kak ? kesian diorang . tskk . hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko belum bergelar wanita lg...masih gadis =.='

      Delete
  3. Selamat hari wanita buat semua...dan miss fluffy juger...:)

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Wanita Miss Fluffy! Nah, this rose is specially for you @-}-- . Sori bunga tak comey. haha. Be a great muslimah okayyy ;)

    ReplyDelete
  5. Happy women's day! Who runs the world? - Girls! XD

    ReplyDelete
  6. gua belum wanita baru gadis, errr, kbai :p

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.