Talam | miss fluffy


Tuesday, 18 February 2014

Talam

Talam dua muka.
Jaga-jaga.
Sini dia cerita lain.
Sana dia kata lain.
1 cerita asal.
Tapi dia olah pelbagai versi.
Ditokok tambah penambah seri.
Barulah cerita sedap di dengari.
Ye dak?

Depan semuanya kau baik.
Mungkin dia nak pergunakan kau.
Belakang?
Betapa azabnya dia burukkan kau.

Hati-hati.
Mulut dia boleh buat kita dibenci.
Jangan terlalu percaya.
Kecuali kau 100% kenal dia.
Terkadang terfikir apa salah kita.
Tiada salah.
Tapi hati manusia. 
Kita tak boleh jangka.
Bila ada gumpalan dengki.
Semua boleh jadi.

Hati-hati.
Mungkin dia sedang memerhati.
Untuk buat cover story.

Hehe.........

People with 2 faces
Source: We Heart It

13 comments:

  1. i love thisss.... great piece of nukilan... *_^ and it's through though, if someone could tell us about someone elses story, it's not possible he/she is telling other people about us too...

    ReplyDelete
  2. Hati-hati.
    Mungkin dia sedang memerhati.
    Untuk buat cover story. <-- nice.. hehe

    ReplyDelete
  3. Jauhkan diri dari orang macam ni..bahaya..dia tunggu masa je nak kenakan kita..

    ReplyDelete
  4. orang macam nie memang jenis yang i tak berapa nak suka..that's why kalau orang yang i baru kenal i akan see the stoy as half glass full..takut nanti disebalik cerita dia ada cerita lain...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. susah kalau terpaksa hadap org talam dua muka ni..

    ReplyDelete
  6. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  7. org begini memenatkan kepala dan hati lah. hmmm

    ReplyDelete
  8. Menyampah taw orang macam nih --'

    ReplyDelete
  9. Hypocrites is not a new things, even the Prophets SAW faced this kind of people that Allah mentioned in the Quran about Munafiq. May we all be dissociated with this kind of habits.

    ReplyDelete
  10. kena berhati-hati dengan talam dua muka ni.. depan kita manis.. kat belakang kita macam-macam kisah kita dia sebarkan..

    ReplyDelete
  11. jangan percaya pada sesiapa pun..
    hati2 itu perlu ada pada setiap orang...

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.