No regrets~ | miss fluffy


Monday, 6 January 2014

No regrets~

Diam, termenung dan berifkir.
Tentang masa lalu.
Hal-hal yang berlaku sepanjang kehidupan.
Ada hal yang indah.
Ada juga luka yang parah.
Semuanya kenangan baginya.

Ada perkara yang disesalinya.
Tapi masa itu mustahil untuk diputar semula.
Andai boleh diundurkan masa, semestinya dia akan perbetulkan semuanya.

'Let bygones be bygones'

Dia tahu, menyesal tiada guna.
Dia harus bangun. 
Teruskan kehidupan. 
Apa yang dia perlu buat?
Jadikan masa hadapan dia sebagai bukan lagi penyesalan.
Learn from mistakes.
Itu kan lebih bagus.

Yang dibelakang.
Biar jadi sejarah.
Yang dihadapan.
Kejar, kejar sampai dapat.

Apa yang dia tahu,
Kali ini apa yang dikejarnya bukan sia-sia.
Mungkin permulaannya menyakitkan tapi akhirnya dia tahu dia akan bahagia.
Dia gembira.

Source: Google

15 comments:

  1. buang yg keruh ambil yg jernih... >_< life must goes on...

    ReplyDelete
  2. betul too. Yg lalu jadikan sebagai panduan hidup!

    ReplyDelete
  3. walk on..walk on..with hope in your heart..hahaha..itu antara chant penyokong Liverpool..hehehe..sebenarnya regrets can hold you to become a better person,apa yang dah terjadi tu biarlah terjadi, keep calm and focus on what's coming for you...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. jadikan apa yg lepas tu sebagai pengajaran... baiki diri jadi yg lebih baik.. (peringatan utk diri sendiri juga)

    ReplyDelete
  5. yang berlalu biar la berlalu. jadikan sebagai pengajaran berguna di masa depan :)

    ReplyDelete
  6. setuju sesangat..yang berlalu biarlah berlalu. jadikan ia sebagai teladan dan pengalaman

    ReplyDelete
  7. jangan menyesal di atas apa yang berlaku pada masa yang lalu.. jadikan ia sebagai pengajaran dan pengalaman yang mematangkan diri kita..

    ReplyDelete
  8. fokus dihadapan je lps ni. masa lalu jadikan sempadan. hehe

    ReplyDelete
  9. fokus masa depan je. yang lps jadikan sempadan :D

    ReplyDelete
  10. InshaAllah, everything will be okay in the end. if its not okay its not the End :)

    ReplyDelete
  11. Betul.. menyesali tidak membawa kebaikan sekiranya tidak berusaha utk kebaikan dimasa hadapan.. :)

    ReplyDelete
  12. life must go on. berada di tangguk yang lama pun, tiada gunanya..

    ReplyDelete
  13. Yang dibelakang.
    Biar jadi sejarah.
    Yang dihadapan.
    Kejar, kejar sampai dapat. <--- suke part ni... insyaAllah.. kejar smpai dapat

    ReplyDelete
  14. betul..yg berlalu tu mmg dah blaku xboleh nak d ulang kmbali..
    yg penting be better than yesterday =)

    ReplyDelete
  15. kadang2 kesilapan tu boleh dijadikan rujukan utk lebih baik.. yeah!! thn baru semua buku baru

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.