Reka Icon Comel Sendiri~ | miss fluffy


Sunday, 5 January 2014

Reka Icon Comel Sendiri~


Tengok orang lukis doodle comel² hati pun teringin nak improve doodle sendiri. Banyak kena improve lagi ni. Huhu tapi hari ni nak share cara nak hasilkan icon korang sendiri. Yang penting icon tu comel. Hehe Terjumpa website (LINK) ni tadi so aku pun try la godek² best juga website ni. Boleh create icon ikut pilihan kita. Nanti aku tunjuk macam mana. Mudah sangat la!

Eh tapi macam mana rupa bentuk icon comel tu? Ha macam ni~
Ni yang aku cuba buat tadi. Interesting jugak benda alah ni.

 
Comel tak? >.<


Jom mula buat sekarang!!
1. Mula masuk sini (LINK)

2. Pastu korang boleh pilih icon macam mana korang suka.

Klik gambar untuk pembesaran~
3. Lepas dah buat pilihan, korang boleh la start mereka icon korang. Simple sangat! Follow je step kat bawah ni. *Disarankan korang guna English version melainkan korang faham Japanese.



4. Dah siap reka semua, berkenan dah korang klik je SAVE. Dah siap! 

Mudah je. Aku pasti korang reti buat punya. Hehe aku pun dah jadi addict dok main create icon ni. Suka betul. Apa pun selamat mencuba! >,<

19 comments:

  1. Cute la....nnt boleh try ni.tq share

    ReplyDelete
  2. waaaa...comel..nanti mun cuba ye :)

    ReplyDelete
  3. THNKS SHARE..NAK GODEKS2 JUGALAH..MCM BEST JER..HEHEHE

    ReplyDelete
  4. Makkk aihhh comelnyaa .. Nanti kita nak try la

    ReplyDelete
  5. olo.. comeynya.. nak p jap.. suka menda2 gini.. hehe

    ReplyDelete
  6. ala...macam tak reti je nak buat..hihiih

    ReplyDelete
  7. terima kasih sudi singgah blog akak haritu..akak dah follow balik. Salam kenal ye...salam ceria

    ReplyDelete
  8. first time saya dengar pasal website nih.. boleh cuba nih.. (:

    ReplyDelete
  9. comel je.. nak buat jugak lah. hehe

    ReplyDelete
  10. cute nya icon tu...nak main ugak, tapi kene tunggu ada time...

    ReplyDelete
  11. salam..
    wee alolo omei..DOODLE..
    yaya xreti la....@k@ malas..haha ;P

    ReplyDelete
  12. tutorial yang menarik tapi ini laa merupakan satu area dimana bakat saya tiada...hehehe..nanti dah terrer bleh laa awk buatkan sy icon satu..hahahaha..menabung nuffy sini

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. comel2.. boleh buat sendiri tu.. bgsnye...

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.