Masa~ | miss fluffy


Friday, 27 December 2013

Masa~


Masa,
Kadang terasa cepat sangat.
Kadang terasa lambat berdetik.
Bergantung.
Bila buat sesuatu yang kita suka, terasa masa 
mencemburui kita.
Tapi bila kita menanti mahupun menunggu, hanya Allah 
je yang tau betapa lambatnya masa bergerak.

Tapi hakikatnya masa bergerak semakin pantas.
Tak menunggu kita.
Siapa yang terleka maka ketinggalanlah dia.

Demi masa!
Sesungguhnya manusia kerugian.
Melainkan yang beriman dan beramal soleh.

Makanya, gunakanlah kesempatan yang diberikan.
Penuhilah masa kita dengan sesuatu yang berfaedah 
dan yang membawa seribu makna kepada kita.
Masa tak boleh diputar kembali. 
Lakukan yang terbaik agar kita tak menyesal kemudian 
hari.

MASA.
Makin dikejar makin laju masa berdetik.
Makin terleka makin jauh kita ditinggalkan.

Source: Google
Apakah yang paling jauh meninggalkan mu?

22 comments:

  1. masa..
    semakin kejar masa..smakin laju dia berlari..!! :)

    ReplyDelete
  2. masa..
    semakin kejar masa..smakin laju dia berlari..!! :)

    ReplyDelete
  3. Hargai masa selagi masih berkesempatan merasai :)

    ReplyDelete
  4. andai dapat ku undur masa, .... masa semakin meninggalkan kita....

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
  5. sungguh cepat masa berlalu meninggal kan kita :)

    ReplyDelete
  6. betul tu mime..jangan biar masa berlalu kosong sahaja tampa detik2 yang berharga untuk ingati..
    walau sedetik pon masa tidak akan menunggu kita so, hargailah walau sedetik :)

    ReplyDelete
  7. isi masa dgn sebijaknya...jgn lupa bekalan ke sana sekali

    ReplyDelete
  8. mimie composed sendiri ke ni? wahh hebat.. kagum~ :)

    ReplyDelete
  9. masa itu emas, maka hargailah ia.
    *peringatan utk diri sendiri*
    :)

    ReplyDelete
  10. masalah dengan masa nie kadang2 bila kita banyak masa tak ada benda yang nak dibuat, bila tiada masa, berduyun duyun benda yang nak kena buat. tapi apakan daya, kita hanya mampu merancang tapi tak berupaya untuk mengawal masa.hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. salam...

    btul..masa yang semakin jah mninggalkan kita..dan masa yg da blalu tu xkan dpt kita ulang semula..

    ReplyDelete
  12. bak pepatah arab,

    masa ibarat pedang. jika kamu tak hunuskan ia, ianya akan hunus kamu....


    jom join simple segmen anjuran pha is..
    http://pening-pala.blogspot.com/2013/12/segmen-azam-blog-2014.html

    ReplyDelete
  13. Demi masa.. mmg masa skrng ni terasa terlalu cepat berlalu...

    ReplyDelete
  14. bila kita tgh suka, cepat betul rasanya berlalu..
    kalau kita tgh xsuka, lambat betul rasa berlalu.. seminit bagaikan sejam lamanya..

    ReplyDelete
  15. masa cepat betol berjalan kan.. kejap je dh nk masuk tahun baru

    ReplyDelete
  16. Apakah yang paling jauh meninggalkan ku ? Kenangan. Kenangan dan memori waktu kecik2 dulu. Ada banyak lagi sebenarnya but that's one of it

    ReplyDelete
  17. masa yang berlalu tak akan kembali lagi...

    ReplyDelete

Komen buat anda lebih hemsen dan cantik seperti Action Kamen dan Misae. Jadi, sila tinggalkan komen anda.